12 μέλη του πληρώματος δεξαμενόπλοιου αναζητούνται για κλοπή ντίζελ αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων

Η Υπηρεσία Ναυτιλιακής Επιβολής της Μαλαισίας, δημοφιλής ως MMEA, αναζητούσε ενεργά 12 υπόπτους, οι οποίοι ανήκαν στο πλήρωμα ενός ινδονησιακού φορτηγού πλοίου, αφού θεωρήθηκαν ύποπτοι για ληστεία περίπου 1,8 εκατομμυρίων λίτρων ντίζελ.

Η ληστεία έγινε στις 5 Οκτωβρίου στα ανοιχτά του Kota Tinggi στο Johor. Ο διοικητής του Johor MMEA, Nurul Hizam Zakaria, φέρεται να είπε βρισκόταν στο μικροσκόπιο από τη Διεθνή Αστυνομία σχετικά με τη ληστεία στο MT Ocean Pride.

Ανέφερε ότι εκείνοι που αναζητούνταν ήταν τα μέλη του πληρώματος του MT Ocean Pride που πιθανότατα είχαν μεταγγίσει πετρέλαιο ντίζελ, πριν αφήσουν πίσω το πλοίο στο Tanjung Siang.

Ο Nurul Hizam ανέφερε ότι ζητήθηκε από ομάδες ή άτομα που έχουν κάποιες πληροφορίες ή γνωρίζουν τα καταζητούμενα άτομα να έρθουν σε επαφή με τον Mohd Affandi Ismall, τον διοικητή του τμήματος θαλάσσιων εγκληματικών ερευνών, έδρα του MMEA.

Εναλλακτικά, η αναφορά μπορεί να γίνει στη Διεύθυνση Διερεύνησης Ναυτικού Εγκλήματος στα κεντρικά γραφεία του Johor MMEA ή στο πλησιέστερο ναυτιλιακό γραφείο της Μαλαισίας.

Στις 5 Οκτωβρίου, το MT Ocean Pride ξεκίνησε ένα ταξίδι στο Ντίλι από τη Σιγκαπούρη. Στο πλοίο επέβαιναν 12 μέλη του πληρώματος, Ινδονησιάνικης ιθαγένειας.

Γύρω στη 13.00, το MMEA έλαβε πληροφορίες για το εμπλεκόμενο πλοίο. Ήταν ύποπτο για ληστεία περίπου 23,6 nm ανατολικά του Tanjung Siang του Johor.

Μία έρευνα με επικεφαλής το MMEA ανακάλυψε ότι το πλοίο έμεινε χωρίς πλήρωμα και 1.800.305 λίτρα ντίζελ αξίας 1,156,042 δολαρίων είχαν εξαφανιστεί, και υπάρχουν υποψίες ότι είχαν κλαπεί.

Διαβάστε ακόμα