125 διασώθηκαν από ferry που προσάραξε στη Νέα Υόρκη (video)

Το Σάββατο το απόγευμα, η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, το Πυροσβεστικό Τμήμα της Νέας Υόρκης και το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης βοήθησαν στη διάσωση των επιβατών ενός ταχύπλοου φεριμπότ στο Μπρούκλιν.

Περίπου στις 16:17 τοπική ώρα το Σάββατο, το κέντρο διοίκησης του της ακτοφυλακής του τομέα της Νέας Υόρκης έλαβε μια κλήση ότι το επιβατηγό πλοίο των 150 ποδιών Commodore είχε προσαράξει και υπήρχε εισροή υδάτων στο Bushwick Inlet, βόρεια της γέφυρας Williamsburg από την πλευρά του Μπρούκλιν.

Τρία σκάφη από το Σταθμό της ακτοφυλακής της Νέας Υόρκης έσπευσαν στο σημείο μαζί από το FDNY και το NYPD. Τα πληρώματα από την NYPD και την FDNY βοήθησαν στην εγκατάλειψη με ασφάλεια των 118 επιβατών και των επτά μελών του πληρώματος από το πλοίο, ενώ η αμερικανική ακτοφυλακή ξεκίνησε την επιχείρηση απάντλησης των υδάτων.

Η απάντληση ήταν επιτυχής. «Δεν υπήρχαν τραυματισμοί εκτός από ένα μέλος του πληρώματος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νέας Υόρκης», δήλωσε ο Αναπληρωτής Βοηθός Επικεφαλής της FDNY Μάικλ Γκάλα. “Ήταν μια ασφαλής επιχείρηση. Διεξήχθη από κοινού και με ασφάλεια. Όλα είναι υπό έλεγχο, αλλά θα παραμείνουμε στο σημείο όσο η NYC Emergency Management και η Seasteak μας χρειάζονται εδώ.”

Σύμφωνα με την Seastreak, ο καπετάνιος και το πλήρωμα προειδοποίησαν τους επιβάτες αρκετές φορές για να καθίσουν και να κρατηθούν πριν την προσάραξη.

Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ ερευνά τα αιτία της προσάραξης σε συνεργασία με τη Seastreak. Το τελευταίο ατύχημα με πλοίο της Seastreak ήταν το 2013 όταν το πλοίο Wall Street προσέκρουσε στην αποβάθρα στο Μανχάταν, έχοντας σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν περίπου 60 επιβάτες.

Διαβάστε ακόμα