Καρχαρίας έσωσε ναυαγό που περιπλανιόταν 15 εβδομάδες στη θάλασσα!

Στα νησιά Μάρσαλ ο ψαράς Τοακάι Τεϊτόι πήγε με τον γαμπρό του για ψάρεμα, δεν φανταζόταν όμως ότι τον περίμενε η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του.

Οι δυο τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα goodstory.gr, ανοίχτηκαν με τη βάρκα τους στον ωκεανό, όμως τα ρεύματα τους παρέσυραν και αδυνατούσαν να επιστρέψουν στην ακτή.

Μαζί τους είχαν αρκετά τρόφιμα, όχι όμως και νερό. Αποτέλεσμα πέντε εβδομάδες μετά, ο γαμπρός του Τεϊτόι δεν άντεξε και πέθανε από αφυδάτωση. Ο ψαράς άρχισε να πιστεύει ότι το τέλος ήταν κοντά και για εκείνον.

Στην ατυχία του την επόμενη μέρα, μετά τις πέντε εβδομάδες και το χαμό του γαμπρού του ξέσπασε μία ισχυρή καταιγίδα και κατάφερε να γεμίσει έξι δοχεία με νερό.

Όμως η περιπέτεια δεν τελείωσε εδώ. Οι εβδομάδες περνούσαν και ξαφνικά είδε έναν τεράστιο καρχαρία να κολυμπά γύρω από τη βάρκα του. Για καλή του τύχη ο καρχαρίας δεν επιτέθηκε στη βάρκα και έφυγε.

Ο Τεϊτόι, σαν καλός ψαράς, γνωρίζοντας ότι οι καρχαρίες πηγαίνουν πίσω από τα μεγάλα κοπάδια ψαριών, αποφάσισε να ακολουθήσει το ψάρι. Η επιλογή του αυτή τον έσωσε.

Μετά από λίγη ώρα, είδε στον ορίζοντα ένα αλιευτικό σκάφος και βρέθηκε μετά από λίγο στο κατάστρωμα του αλιευτικού.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο και ο Τεϊτόι είχε περιπλανηθεί στη θάλασσα για 15 εβδομάδες.

defencenet.gr

Διαβάστε ακόμα

Περί το 1,5 δισ. δολ. εμφανίζεται να έχουν επενδύσει οι Έλληνες εφοπλιστές στον πρώτο μήνα του 2013 σε συμφωνίες για την κατασκευή πλοίων.

Σύμφωνα στοιχεία της Golden Destiny, τον Ιανουάριο ο ελληνικός εφοπλισμός επένδυσε περισσότερο από 1,504 δισ. δολ. για την παραγγελία 10 πλοίων από τα οποία έξι είναι τάνκερ, δύο αφορούν ειδικά πρότζεκτ και ένα μόνο αφορά πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Στο πρώτο μήνα του 2013 οι αναλυτές εντοπίζουν μεταστροφή των Ελλήνων στα τάνκερ, από τα πλοία ξηρού φορτίου στο αντίστοιχο διάστημα του 2012. Οι σχετικές επενδύσεις τους αυξήθηκαν κατά 50%. Στα τάνκερ επενδύθηκαν κεφάλαια ύψους 204 εκατ. δολαρίων και στα δύο ειδικά πρότζεκτ 1,3 δισ. δολ.

Αύξηση

Διεθνώς οι αναλυτές παρατηρούν σημαντική αύξηση στις τάσεις για παραγγελίες νέων πλοίων σε σχέση με το 2012. Όπως διαπιστώνει η Golden Destiny, τον Ιανουάριο παραγγέλθηκαν 160 πλοία συνολικής αξίας άνω των 8,7 δισ. δολ., καθώς δεν έχουν γίνει γνωστές ο τιμές για το σύνολο των συμφωνιών που έκλεισαν με τα ναυπηγεία.

Τη μερίδα του λέοντος είχαν τα ειδικά προτζεκτ, όπως και στην περίπτωση των Ελλήνων εφοπλιστών, καθώς απορρόφησαν κεφάλαια άνω των 6 δισ. δολαρίων σε σύνολο 8,7 δισ.

Εκτιμάται ότι το 2013 θα καταγραφεί αύξηση των επενδύσεων τόσο για νέα πλοία όσο και για αγορές πλοίων από όσες εταιρείες διατηρούν ρευστότητα. Οι ναυτιλιακές εταιρείες προβλέπουν ότι η πτώση των αξιών έχει αρχίσει να φθάνει στο τέλος, επομένως δεν έχει νόημα να περιμένουν σημαντικές εξελίξεις διακινδυνεύοντας να χάσουν μία καλή ευκαιρία.

Ήδη οι Έλληνες εφοπλιστές στα second hand πλοία έχουν αυξήσει κατά 50% τις αγορές τους με όπλο την ισχυρή τους ρευστότητα και αναμένεται να συνεχίσουν αυτή τη στρατηγική στους επόμενους μήνες.

imerisia.gr

Διαβάστε ακόμα

“COSTA MAGICA” η επίσκεψή τους στη Κρήτη και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Ηρακλείου καθώς …συνοδεύτηκε από ατύχημα, ευτυχώς μικρής έκτασης.

Πιο συγκεκριμένα, λίγα λεπτά πριν τη μια το μεσημέρι οι 15 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, επιβιβάστηκαν σε τουριστικό λεωφορείο με προορισμό προγραμματισμένη ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Ενώ το λεωφορείο είχε προσεγγίσει την πύλη του Λιμανιού, δημιουργήθηκε βραχυκύκλωμα στο κλιματιστικό με αποτέλεσμα η καμπίνα να γεμίσει καπνούς και οι τουρίστες να αποβιβαστούν άρων – άρων από αυτό.

Η φωτιά που ξεσπασε συνέπεια του βραχυκυκλώματος στο όχημα περιορίστηκε άμεσα με φορητό πυροσβεστήρα ενώ κανείς από τους επιβαίνοντες δεν κινδύνευσε.

Στο σημείο έσπευσαν οι λιμενικές αρχές όπου διενεργούν έρευνες για το περιστατικό.

Οι 15 τουρίστες επιβιβάστηκαν σε δεύτερο λεωφορείο και συνεχίζουν κανονικά το πρόγραμμά τους με παρένθεση τη μικρή αυτή περιπέτεια.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το λιμάνι του Ηρακλείου έχει υποδεχτεί δύο κρουαζιερόπλοια, το NORWEGIAN JADE με 2802 επιβάτες και το COSTA MAGICA με 3336 επιβάτες.

 24wro.blogspot.com

Διαβάστε ακόμα