2 τάνκερ παρήγγειλε η Tsakos τέσσερα η Angelicoussis

Tsakos_nees_paragelies
Τα φετινά Ποσειδώνια τελειώνουν σήμερα με τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες να συναγωνίζονται σε παραγγελίες πλοίων.

Μια από αυτές είναι η Tsakos Energy Navigation που υπέγραψε μια συμφωνία για την κατασκευή δύο LR1 τάνκερ μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου και άλλων δυο options με την Sungdong Shipbuilding & Marine Engineering.

Η παράδοση των χωρητικότητας 74.000 dwt πλοίων στην ελληνική επιχείρηση προγραμματίζεται κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Η συμφωνία φθάνει σε ύψος τα 170 εκατ. δολάρια και μ’ αυτήν η Tsakos επιβεβαιώνει ότι αποτελεί έναν από τους πιο τακτικούς πελάτες της νοτιοκορεάτικης ναυπηγοκατασκευαστικής. Μέχρι στιγμής η TEN έχει παραγγείλει τρία τάνκερ από την Sungdong.

Οι Έλληνες ιδιοκτήτες είναι απ’ ότι φαίνεται πρόθυμοι να ενισχύσουν τα βιβλία παραγγελιών τους, καθώς μόλις χθες η Angelicoussis Shipping Group Limited (ASGL) προχώρησε στην παραγγελία τεσσάρων νέων πλοίων από τη Νοτιοκορεάτικη ναυπηγική Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME).

Η παραγγελία αποτελείται από δύο χωρητικότητας 173.400 dwt πλοία νεταφοράς LNG και ένα ζεύγος VLCCs, χωρητικότητας 318.000 dtw.

Σύμφωνα με την DSME, η σύμβαση, η οποία υπεγράφη επίσης στα Ποσειδώνια, περιλαμβάνει options για έως και τέσσερις ακόμα μονάδες και είναι αξίας περίπου 5,8 δισ KRW (501 εκατομμύρια δολάρια).

Η συμφωνία αυτή είναι η μεγαλύτερη σύμβαση που υπογράφηκε από το ναυπηγείο αυτό το έτος.

Διαβάστε ακόμα