20 τόνοι χασίς σε καράβι στο Κάλιαρι

Droga: affonda peschereccio con 15mila kg hascisc, 9 arresti

Οι ιταλικές αρχές κατάσχεσαν περισσότερους από 20 τόνους χασίς κρυμμένους μέσα στο κύτος ενός φορτηγό πλοίο γενικού φορτίου στο λιμάνι του Κάλιαρι στη Σαρδηνία της Ιταλίας ανακοίνωσε το Σώμα Δίωξης Oικονομικού Εγκλήματος (Guardia di Finanza) της Ιταλίας.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε μια δεξαμενή έρματος στο μπροστά μέρος του νηολογημένου στους Νήσους Κουκ φορτηγού πλοίου MV Jupiter.

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, η όλη αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, όταν οι ιταλικές αρχές έλαβαν ένα μήνυμα ότι τα ναρκωτικά εισάγονταν λαθραία πάνω στο εμπορικό πλοίο, γεγονός που οδήγησε σε ακινητοποίηση του πλοίου, καθώς έπλεε δια μέσου του Καναλιού της Σαρδηνίας.

Το πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι του Κάλιαρι, όπου οι αρχές τελικά βρήκαν 821 συσκευασίες με χασίς συνολικού βάρους 20,5 τόνων κρυμμένες μέσα στη δεξαμενή έρματος, πίσω από μεγάλες πλάκες από μπετόν που έπρεπε να μετακινηθούν με γερανούς.

Η Guardia di Finanza εκτιμά ότι τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν έχουν -σύμφωνα με τις τιμές που ισχύουν στη μαύρη αγορά- αξία περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ, ή περίπου 227 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο καπετάνιος και το οκταμέλές πλήρωμα, όλοι με Συριακή υπηκοότητα, έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του AIS , το MV Jupiter βρισκόταν στο Κάλιαρι από την 1η Οκτωβρίου, ενώ το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι του Vigo στην Ισπανία.

Διαβάστε ακόμα