200 κιλά κοκαΐνη αξίας 80 εκατομμυρίων δολαρίων βρέθηκε σε φορτηγό πλοίο!

Κοκαΐνη αξίας 80 εκατομμυρίων δολαρίων βρέθηκε σε φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Μελβούρνης, όταν αξιωματικοί της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης πραγματοποίησαν έλεγχο στο κύτος του πλοίου με ένα τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα.

Η κοκαΐνη βρέθηκε σε κολλημένη στα ύφαλα του πλοίου και πιο συγκεκριμένα στις σωλήνες άντλησης θαλασσινού νερού. Στο σημείο έφτασαν δύτες της αστυνομίας της Βικτώριας με σκοπό να ανασύρουν την ποσότητα των ναρκωτικών.

Το πλοίο έφτασε στη Μελβούρνη από την Αργεντινή μέσω της Νέας Ζηλανδίας και στη κατευθύνθηκε προς τη Δυτική και Νότια Αυστραλία.

Ο διοικητής του Γαλλικού Πρακτορείου Ρίτσαρντ Τσιν είπε ότι οι αρχές προσπαθούν να βρουν αυτούς που βρίσκονται πίσω από την εισαγωγή ναρκωτικών.

Ο διοικητής της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης, Κλίντον Σιμς, δήλωσε ότι η Αυστραλία γίνεται στόχος οργανωμένων εγκληματικών ομάδων που επιδιώκουν να μεταφέρουν παράνομα ναρκωτικά μέσω των συνόρων της με τα εμπορικά πλοία.

Ανέφερε ότι αυτά τα τηλεχειριζόμενα υποβρύχια οχήματα έχουν βελτιώσει σημαντικά την ικανότητά στο εκτελείται έλεγχος του κύτους των πλοίων, βοηθώντας στην ανίχνευση των ναρκωτικών που κρύβονται στα ύφαλα του πλοίου.

Ο διοικητής Τσιν είπε ότι αυτή η μέθοδος απόκρυψης ναρκωτικών δεν είναι νέα και αυτή η περίπτωση είναι ένα παράδειγμα ότι οι αρχές είναι ένα βήμα μπροστά από τις εγκληματικές ομάδες που προσπαθούν να φέρουν παράνομα ναρκωτικά.

Διαβάστε ακόμα