2000 επιβάτες εγκλωβίστηκαν σε κρουαζιερόπλοιο λόγω των ισχυρών ανέμων και των κυμάτων ύψους 6,5 μέτρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα μεγάλα κύματα και οι δυνατοί άνεμοι έχουν αφήσει 2.000 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Coral Princess αποκλεισμένους περίπου 22 μίλια ανοικτά των ακτών του Μπρίσμπεϊν στην Αυστραλία.

Το πλοίο είναι αδύνατον να ελλιμενιστεί λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που υπάρχει στην περιοχή.

Το Coral Princess δεν μπόρεσε να προσεγγίσει στο λιμάνι του Μπρίσμπεϊν με το ύψος κυμάτων να φτάνει έως και 6,5 μέτρα ενώ οι επιβάτες ανάρτησαν βίντεο που δείχνει το πλοίο να κουνάει και το νερό να ξεχειλίζει από τις πισίνες του.

Οι επιβάτες είναι πλέον εγκλωβισμένοι με το πλοίο να βρίσκεται περίπου 22 ναυτικά μίλια από την ακτή.

Το πλοίο είναι το ίδιο το οποίο έγινε πρωτοσέλιδο την περασμένη εβδομάδα, όταν έφτασε στο Σίδνεϊ με περίπου 120 θετικά κρούσματα COVID-19.

Η ακτοφυλακή της Καλούντρας έδωσε εντολή στο πλοίο να παραμείνει σε απόσταση ασφαλείας από την ακτή μέχρι να ηρεμήσει η θάλασσα μέσα στο λιμάνι.

Η επταήμερη κρουαζιέρα κατά μήκος των ακτών του Κουίνσλαντ επρόκειτο να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, αλλά το Princess Cruises επιβεβαίωσε ότι οι επιβάτες ήταν πιθανό να παραμείνουν στο πλοίο περισσότερο.

«Το λιμάνι του Μπρίσμπεϊν παραμένει κλειστό για τα πλοία και οι πλοηγικές υπηρεσίες έχουν επίσης διακοπεί λόγω της ισχυρής κακοκαιρίας στον πλοηγικό σταθμό», δήλωσε η Princess Cruises στο SkyNews.com.au.

Το Κουίνσλαντ πλήττεται από σφοδρές κακοκαιρίες και ισχυρές καταιγίδες με μεγάλα τμήματα της νοτιοανατολικής πλευράς να πλημμυρίζουν τις βροχές.

Αρκετά μεγάλα πλοία αναγκάστηκαν να παραμείνουν στα ανοιχτά για λόγους ασφαλείας, αλλά το Coral Princess είναι το μόνο επιβατηγό πλοίο.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πότε θα μπορέσει να ελλιμενιστεί το Coral Princess.

Διαβάστε ακόμα