35 τραυματίες από σύγκρουση δελφινιού με φορτηγό πλοίο [vid]

sigkrousi_delfiniou_me_fortigo_ploio_

Ένα ιπτάμενο δελφίνι, το Universal MK 2013 συγκρούστηκε με ένα κινεζικό φορτηγό πλοίο με αποτέλεσμα περισσότερους από 35 τραυματισμένους επιβάτες.

Το ατύχημα συνέβη χθες στις 23:55 τοπική ώρα στο Cheng Chau, μισή ώρα μετά την αναχώρηση του από το Χονγκ Κονγκ προς το Μακάου (κοντά στο νησί Cheung Chau). Το -κατασκευασμένο το 2002 και 7.014 τόνων- δελφίνι μετέφερε 162 άτομα ενώ το φορτηγό πλοίο είχε πλήρωμα 7 ναυτικών.

Μια φωτογραφία τραβήχτηκε μέσα από το δελφίνι της εταιρείας Shun Tak-China Travel Ship Management Limited, που έδειχνε τους επιβάτες του να φοράνε σωσίβια γιλέκα και να περιμένουν στις θέσεις τους, μετά από τη σύγκρουση. Κανένας από τους επιβάτες δεν υπέστη κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του Υπουργείο Ναυτιλίας, περιπολικά του λιμενικού και ομάδες διάσωσης έφθασαν στο σημείο όσο πιο άμεσα γινόταν. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου ήταν επίσης σε καλή κατάσταση.

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Ένα φέρι του Μακάου συγκρούστηκε με ένα πλοίο από την ηπειρωτική χώρα. Τριάντα οκτώ επιβάτες στο φέρι του Μακάο τραυματίστηκαν ελαφρά και στάλθηκαν στο νοσοκομείο Cheung Chau”.

Το πιο σοβαρό ατύχημα με μικρά σκάφη στο Χονγκ Κονγκ συνέβη τον Οκτώβριο του 2012. Ένα πλοίο συγκρούστηκε με ένα ηλεκτροκίνητο σκάφος από το Hongkong ανοικτά του νησιού Lamma, με αποτέλεσμα 39 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο και περισσότεροι από 90 να τραυματιστούν σοβαρά.

Διαβάστε ακόμα