Τέσσερεις νέοι γιγάντιοι γερανοί στο λιμάνι της Σαβάνα

savannah_cranes

Τέσσερεις νέοι Super Post-Panamax ship-to-shore (STS) γερανοί έφτασαν στο Garden City Terminal του λιμανιού της Σαβάνα στις 5 Δεκεμβρίου 2016. Το λιμάνι έχει πλέον 26 γερανούς, περισσότερους από κάθε άλλο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συμπεριλαμβανομένων των νέων γερανών, η Σαβάνα πλέον έχει 20 New Panamax και 6 Post-Panamax γερανούς, ενώ τέσσερεις ακόμα New Panamax γερανοί αναμένεται να φτάσουν το 2018, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 30. Οι γερανοί εξυπηρετούν έναν χώρο ελλιμενισμού έκτασης 3.000 μέτρων, σύμφωνα με την Λιμενική Αρχή της Τζόρτζια (GPA).

Οι νέοι γερανοί, από κοινού με την βάθυνση του λιμανιού της Σαβάνα, στοχεύουν στην δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγαλύτερων πλοίων. Οι γιγάντιοι γερανοί που σχεδιάστηκαν από την φινλανδική εταιρία Konecranes μπορούν να εξυπηρετήσουν τα μεγαλύτερα πλοία που φτάνουν στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, έχοντας την ικανότητα να φτάσουν σε πλοία πλάτους έως και 22 εμπορευματοκιβωτίων, σύμφωνα με την GPA.

Οι γερανοί έφτασαν στο λιμάνι με το ημι-υποβρύχιο πλοίο μεταφοράς βαρέων φορτίων Teal, ιδιοκτησίας της ολλανδικής εταιρίας Boskalis.

“Αυξάνουμε τους γερανούς μας προκειμένου να βρισκόμαστε πιο μπροστά από την ζήτηση. Έπειτα από το άνοιγμα της διευρυμένης Διώρυγας του Παναμά τον Ιούνιο, το Garden City Terminal έχει 40% αύξηση στην εξυπηρέτηση πλοίων με πάνω από 8.000 εμπορευματοκιβώτια. Κατά την ίδια περίοδο, το λιμάνι της Σαβάνα είχε 21% αύξηση στον χειρισμό TEU ανά πλοίο”, δήλωσε ο διευθυντής της GPA, Ed McCarthy.

Η διευρυμένη Διώρυγα του Παναμά μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει πλοία με χωρητικότητα 14.000 TEU, σχεδόν τρεις φορές πάνω από την προηγούμενη μέγιστη δυνατότητα της διώρυγας. Το γεγονός αυτό έχει ανοίξει νέους δρόμους για την εξυπηρέτηση της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ από μεγαλύτερα και αποδοτικότερα πλοία, τόνισε η GPA.

Το λιμάνι της Σαβάνα αποτελείται από δύο τερματικούς σταθμούς, το Garden City Terminal και το Ocean Terminal, με το πρώτο να είναι το τέταρτο πιο δραστήριο τερματικό χειρισμού κοντέινερ στις ΗΠΑ, καλύπτοντας έκταση σχεδόν 5 τ.χλμ. και μεταφέροντας εκατομμύρια τόνους εμπορευματοκιβωτίων κάθε χρόνο, σύμφωνα με την GPA.

Διαβάστε ακόμα