Ολοκληρώθηκε η 42η Γενική Συνέλευση της ”MedCruise”

Την ανάγκη για συνεργασία όλων των μεγάλων λιμανιών της Μεσογείου σε θέματα κρουαζιέρας επεσήμαναν οι συμμετέχοντες στις εργασίες της 42ας Γενικής Συνέλευσης της MedCruise στη Μαδέρα της Πορτογαλίας υπό την Προεδρία του κ. Σταύρου Χατζάκου, Γεν. Δ/ντή του ΟΛΠ Α.Ε.

Την έναρξη έκανε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Κυβέρνησης της Μαδέρας κ. Alberto Joao Jardim, και στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειακός Υπουργός Πολιτισμού, Τουρισμού και Μεταφορών κ. Conceicao Almeida Estudiante.

Οι συζητήσεις, κατά τη διάρκεια των δύο ημερών της εκδήλωσης, επικεντρώθηκαν στις διάφορες προκλήσεις της διαχείρισης ενός λιμανιού κρουαζιέρας, συμπεριλαμβανομένης της διευκόλυνσης της περισσότερης κίνησης, των νέων δρομολογίων, νέων πρακτικών, των υποδομών, των υπηρεσιών, των απαιτήσεων, τον προγραμματισμό, αλλά και τις ακυρώσεις.

Στους καλεσμένους ομιλητές περιλαμβάνονταν οι: κ. Βασίλειος Γκαζίκας (Louis Cruises), κα. Nathalie Oelmann και κ. Thomas Rucht (TUI), κ. Justin Poulsen (Holland America), κ. Eduardo Lopez-Puertas (Pullmantur) και κ. Adam Sharp (Royal Caribbean).

Παρουσιάστηκε η μελέτη του 3013 για τα Στατιστικά της MedCruise, η οποία είναι η τέταρτη έκδοση των στατιστικών στοιχείων των μελών της ένωσης, και η μελέτη συγκριτικής αξιολόγησης των τιμών των λιμένων κρουαζιέρας της MedCruise.

Συζητώντας για την μελλοντική πορεία ανάπτυξης, οι συμμετέχοντες αποφάσισαν μια σειρά από δραστηριότητες για τους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένης μιας στρατηγικής για την προώθηση των λιμανιών-προορισμών της MedCruise σε νέες αγορές προέλευσης, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της MedCruise, κ. Σταύρος Χατζάκος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την συνέλευση:
«Όλα τα λιμάνια-μέλη που συμμετέχουν στην ένωση μας αναγνωρίζουν την ανάγκη να προωθήσουν από κοινού τις προσπάθειές τους για να φιλοξενηθεί η σύγχρονη κρουαζιέρα. Αναγνωρίζουν επίσης την ανάγκη για την παροχή κοινών απαντήσεων που εξυπηρετούν αποτελεσματικά την αγορά, και την αναζήτηση λύσεων στα υπάρχοντα προβλήματα.

Η Γενική Συνέλευση καλωσόρισε επίσης ένα νέο μέλος, το λιμάνι της Huelva, αυξάνοντας τα μέλη της MedCruise σε 72 μέλη συν 30 συνεργαζόμενα μέλη.

Η 43η Γενική Συνέλευση της MedCruise θα πραγματοποιηθεί στην Αλάνια, Τουρκία στις 13 – 15 Νοεμβρίου 2013.

Η MedCruise ιδρύθηκε το 1996. Σήμερα αντιπροσωπεύει πάνω από 100 λιμάνια κρουαζιέρας της Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας, της Ερυθράς Θάλασσας και του Ατλαντικού, συν 30 συνεργαζόμενα μέλη, που εκπροσωπούν τις σχετικές ενώσεις, τους τουριστικούς φορείς και τους πράκτορες πλοίων/λιμανιών.

Όπως είναι γνωστό η έδρα της MedCruise μεταφέρθηκε το 2012 από τη Βαρκελώνη στον Πειραιά.

Στις προθέσεις της ηγεσίας της είναι να διεξαχθεί στον Πειραιά ειδική σύνοδος για τη χειμερινή κρουαζιέρα σε συνεργασία με την ΕΛΙΜΕ για τα λιμάνια κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου, βάσει της μελέτης την οποία κατήρτισε η ΕΛΙΜΕ.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα