Ανησυχία στον κλάδο της Κρουαζιέρας: 48 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Symphony of the Seas βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19

Η Royal Caribbean Group δήλωσε τη Δευτέρα ότι 48 άτομα που επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο Symphony of the Seas βρέθηκαν θετικά στον COVID-19, ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι η νέα παραλλαγή της Omicron του κορωνοϊού θα μπορούσε να θέσει εμπόδιο στην ανάκαμψη στον κλάδο της κρουαζιέρας.

Η εταιρεία κρουαζιέρας είπε ότι στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 6.091 επιβάτες και μέλη του πληρώματος. Το κρουαζιερόπλοιο ολοκλήρωσε μια εβδομαδιαία κρουαζιέρα στο Μαϊάμι το Σάββατο μετά τον απόπλου του στις 11 Δεκεμβρίου.

Οι επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί ήταν ασυμπτωματικοί ή ήπια συμπτωματικοί, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Royal Caribbean, προσθέτοντας ότι έξι από αυτούς αποβιβάστηκαν νωρίτερα από το πλοίο και μεταφέρθηκαν στο σπίτι τους.

Η Royal Caribbean είπε ότι το 95% των ανθρώπων στο πλοίο ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ το 98% όσων βρέθηκαν θετικοί ήταν επίσης πλήρως εμβολιασμένοι. Τα μελλοντικά δρομολόγια του Symphony of the Seas δεν θα επηρεαστούν, πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα