5 διασωθέντες από σκάφος που ανετράπη στη Βόρεια Καρολίνα

coastguard_carolina

Η ακτοφυλακή και οι συνεργαζόμενές αρχές διέσωσαν 5 ανθρώπους το Σάββατο από σκάφος που ανετράπη περίπου 3 μίλια ανοιχτά της Παραλίας Καρολίνας στη Βόρεια Καρολίνα.

Η ακτοφύλακή της Βόρειας Καρολίνας στο Γουίλμινγκτον έλαβε κλήση για βοήθεια περίπου στις 7:30 το πρωί.

Άμεσα οι αρχές έσπευσαν σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, χρησιμοποιώντας αεροσκάφος C-130 Hercules, ελικόπτερο MH-60 Jayhawk, σκάφος RBM (Response Boat-Medium), σκάφος RBS (Response Boat-Small), σκάφος τύπου σκιφ και όχημα τζεκ σκι από διάφορα σημεία της πολιτείας.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου εντόπισε το σκάφος 6 μέτρων περίπου 3 μίλια ανοιχτά της ακτής στις 9:50. Το ελικόπτερο διέσωσε 3 άτομα και τα μετέφερε σε τοπικό νοσοκομείο. Οι διασωθέντες τότε πληροφόρησαν το πλήρωμα ότι υπάρχουν 2 ακόμα άτομα που βρίσκονται στο νερό και κολυμπούν προς την στεριά.

Περίπου στις 12:30, το πλήρωμα του σκάφους RBM της ακτοφυλακής εντόπισε και διέσωσε τα 2 εναπομείναντα άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν αμέσως στην Παραλία Ράιτσβιλ για πρώτες βοήθειες.

“Ήταν μια επιχείρηση που απέδειξε ότι το σύστημα έρευνας και διάσωσης λειτουργεί, από το σύστημα Rescue 21 μέχρι την συνεργασία μας με τις άλλες τοπικές αρχές και την αξιοποίηση του εξοπλισμού της ακτοφυλακής”, δήλωσε ο ανθυπασπιστής της ακτοφυλακής στην Βόρεια Καρολίνα, Κρις Μαρτίνεζ. “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα πληρώματα από την Παραλία Ράιτσβιλ και την Ελίζαμπετ Σίτυ για την διάσωση των ναυαγών, όπως και την πυροσβεστική από την Παραλία Κούρε και την Παραλία Καρολίνας για την υποστήριξή τους, και τέλος την ακτοφυλακή της Βόρειας Καρολίνας για τον συντονισμό της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης”, συμπλήρωσε.

Η επιχείρηση κάλυψε 613 τετραγωνικά ναυτικά μίλια και διήρκησε συνολικά πάνω από 4 ώρες.

Διαβάστε ακόμα