Συναγερμός σήμανε στον Κόλπο του Μεξικού όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ερευνητικό πλοίο με 42 επιβαίνοντες, κάτι που οδήγησε στην εγκατάλειψη του πλοίου, με τους ανθρώπους που βρίσκονταν σε αυτό να καταφεύγουν σε σωσίβιες σχεδίες μέχρι να παραληφθούν από παραπλέοντα σκάφη.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, σε απόσταση περίπου 100 ναυτικά μίλια νότια του Grand Isle, στα ανοικτά της Λουιζιάνας, και κινητοποίησε την αμερικανική Ακτοφυλακή. Το πλοίο είναι το Rem Andes, το οποίο χρησιμοποιείται για θαλάσσιες ερευνητικές εργασίες και σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση της Ακτοφυλακής, κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς επέβαιναν σε αυτό συνολικά 42 άνθρωποι.
Όσοι εγκατέλειψαν το πλοίο επιβιβάστηκαν σε σωσίβιες σχεδίες και στη συνέχεια περισυνελέγησαν με ασφάλεια από παραπλέοντα πλοία υποστήριξης υπεράκτιων εγκαταστάσεων. Στην περιοχή έσπευσαν επίσης εναέρια μέσα της αμερικανικής Ακτοφυλακής, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της επιχείρησης και να επιβεβαιώσουν ότι είχαν εντοπιστεί όλοι οι επιβαίνοντες.
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε. Η άμεση συνδρομή τους επέτρεψε την ασφαλή περισυλλογή των ανθρώπων που είχαν εγκαταλείψει το Rem Andes, χωρίς να χρειαστεί να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στις σωσίβιες σχεδίες.















