Η ναυτιλία προχωράει μπροστά: 700,000 συσκευές παρακολούθησης εγκαταστάθηκαν στον παγκόσμιο στόλο έξυπνων εμπορευματοκιβωτίων!

Η Hapag Llyod, μια από τις κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες παγκοσμίως, πέτυχε ένα πολύ σημαντικό ορόσημο με την δημιουργία του μεγαλύτερου στόλου έξυπνων εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, εγκαθιστώντας την 700.000η συσκευή παρακολούθησης.

Αυτή η ψηφιοποίηση των στόλων θα βοηθήσει στην παρακολούθηση των εμπορευματοκιβωτίων, στη μετάδοση δεδομένων σε έγκαιρη βάση και στην παρακολούθηση των εμπορευματοκιβωτίων, καθιστώντας την αλυσίδα εφοδιασμού πιο προσιτή και διαφανή.

«Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της ψηφιοποίησης της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων», δήλωσε ο Rolf Habben Jansen, Διευθύνων Σύμβουλος της Hapag-Lloyd.

Η πρωτοβουλία μας «Έξυπνος Στόλος Εμπορευματοκιβωτίων» στοχεύει να φέρει επανάσταση στον κλάδο και να δημιουργήσει νέα σημεία αναφοράς για την εξυπηρέτηση πελατών και τη διαφάνεια της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο Δρ Volker Wissing, ο ομοσπονδιακός υπουργός ψηφιακής και μεταφορών, εγκατέστησε μια συσκευή σε ένα κοντέινερ της Hapag-Lloyd τη Δευτέρα για να τιμήσει την περίσταση.

«Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε τον πιο έξυπνο στόλο εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο και να παρέχουμε πολύτιμες πληροφορίες στους πελάτες μας με τη συχνότητα που χρειάζονται», δηλώνει ο Olaf Habert, Διευθυντής Εφαρμογών Εμπορευματοκιβωτίων στο Hapag Lloyd.

Η συσκευή παρακολούθησης, σχεδιασμένη με την τελευταία τεχνολογία συλλογής ενέργειας, θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μετάδοση δεδομένων υψηλής συχνότητας.

Η εταιρεία σχεδιάζει να εγκαταστήσει συσκευές παρακολούθησης στον στόλο της που αποτελείται από 1,6 εκατομμύρια κοντέινερ ξηρού και σκάφους μέχρι τις αρχές του 2024.

Διαβάστε ακόμα