Η… θεία πρόνοια δεν γλίτωσε από σοβαρές ζημιές ένα αντίγραφο της Κιβωτού του Νώε που συγκρούστηκε με ένα νορβηγικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Το μήκους 70 μέτρων ξύλινο αντίγραφο είχε μόλις φτάσει στο Όσλο της Νορβηγίας την Παρασκευή. Έχει κατασκευαστεί από έναν Ολλανδό ξυλουργό, τον Johan Huibers μετά από έναν εφιάλτη που είχε δει με το χωριό του να πλημμυρίζει, και λειτουργεί σαν μουσείο της Βίβλου.
Το πλοίο-μουσείο ρυμουλκήθηκε προς το λιμάνι του Όσλο, όταν με κάποιο ανεξήγητο μέχρι στιγμής τρόπο έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στο αγκυροβολημένο περιπολικό σκάφος Nornen.
Κάποιοι Νορβηγοί κατέγραψαν σε σε βίντεο που ανέβασαν στο youtube τα δυο πλοία να βρίσκονται δίπλα το ένα στο άλλο, με την σύγκρουση πιθανότατα να έχει προηγηθεί:
Αν και βλέποντας το βίντεο δεν είναι εύκολο να πεις τι ακριβώς συνέβη, οι φωτογραφίες παρ’ όλα αυτά που έχουν αναρτηθεί από τα νορβηγικά μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν μια μεγάλη τρύπα στο πλάι του ξύλινου κύτους της “Κιβωτού του Νώε”:
Η “Κιβωτός” ανήκει στην Ark of Noah Foundation, η οποία σχεδίαζε να μετακινήσει το πλοίο-μουσείο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτού του καλοκαιριού.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Νορβηγικών ΜΜΕ δεν υπήρχαν ζώα επί του σκάφους, όταν συνέβη η σύγκρουση.