Ένα πολύ σοβαρό ναυτικό ατύχημα σημειώθηκε στο λιμάνι του Σάντος στη Βραζιλία τη Δευτέρα το βράδυ όταν το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Seaspan Empire, με σημαία Σιγκαπούρης, συγκρούστηκε με δύο φεριμπότ, περίπου στις 9:30 μ.μ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα καθώς το Seaspan Empire αναχωρούσε από το κανάλι λόγω έλλειψης χώρου για να ελλιμενιστεί. Τη στιγμή της σύγκρουσης, το φεριμπότ FB-15 διέσχιζε το κανάλι, ενώ το φεριμπότ FB-14 ήταν εκτός λειτουργίας και ρυμουλκούνταν.
Στα δραματικά πλάνα που τραβήχτηκαν την στιγμή του ατυχήματος βλέπουμε τέσσερα μέλη του πληρώματος να πηδάνε στην θάλασσα για να γλιτώσουν. Ευτυχώς, διασώθηκαν αμέσως από πιλοτίνες, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Δυστυχώς, οι αρχές και οι τερματικοί σταθμοί βάζουν πολλές φορές τα εμπορικά πλοία σε κίνδυνο, νομίζοντας ότι είναι μικρές βάρκες οι οποίες μπορεί να ελίσσονται πολύ εύκολα. Έτσι λοιπόν έβαλαν ολόκληρο καράβι στο λιμάνι για να το βγάλουν πάλι έξω λόγω της έλλειψης ντόκου για να δέσει και να ελλιμενιστεί.
Και όταν κάποιος παίζει με την φωτιά, το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα καεί….
Η έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος βρίσκεται σε εξέλιξη.
É desesperador o acidente q aconteceu agora na Balsa Santos/Guarujá. Como o cara da balsa não viu o navio gnt, nem está nublado. Não soou nem uma buzina de alerta. Espero q não tenha vitimas fatais. Por isso qdo vou não fico no carro, morro de medo. pic.twitter.com/5CwsZdBiIc
— LÚ I Tráfego Pago (@lucikleide13) February 17, 2026















