Πειραιάς
16°C

Ψαράς από την Ερέτρια βάζει πλώρη για τα Ρεκόρ Γκίνες!

Τον τίτλο του γηραιότερου εν ενεργεία επαγγελματία ψαρά στον κόσμο διεκδικεί ένας 92χρονος από την Εύβοια, έχοντας καταθέσει σχετική αίτηση στα Ρεκόρ Γκίνες.

Δημοσιεύθηκε στις

23/09/2026

από

Ο καπετάν Δημήτρης Πολυζωίδης, από την Ερέτρια, στα 92 του χρόνια συνεχίζει να ψαρεύει επαγγελματικά. Μάλιστα, στις 13 Αυγούστου 2026, ο επαγγελματίας αλιέας ολοκλήρωσε 6,5 ώρες συνεχούς ναυτικής και αλιευτικής δραστηριότητας, παρουσία τριών επίσημων μαρτύρων, οι οποίοι επέβαιναν στο σκάφος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ο καπετάν Δημήτρης έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του στη θάλασσα και, ακόμη και στα 92 του χρόνια, εξακολουθεί να διατηρεί ζωντανή τη σχέση του με το επάγγελμα και την αλιευτική παράδοση της Ερέτριας.


Το χρονικό της προσπάθειας

Στις 03:30 π.μ. της 13ης Αυγούστου 2026, ο καπετάν Δημήτρης απέπλευσε από το λιμάνι της Ερέτριας με το επαγγελματικό ξύλινο αλιευτικό σκάφος – καΐκι «ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ».

Κατά τη διάρκεια της αλιευτικής εξόρμησης:

– Πλοήγησε ο ίδιος το σκάφος.
– Πόντισε χειροκίνητα τα δίχτυα και το παραγάδι.
– Μετά το ξημέρωμα ανέσυρε τα αλιευτικά εργαλεία και επέστρεψε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ερέτριας στις 10:00 π.μ., μεταφέροντας την ψαριά του.
– Μετά την επιστροφή του στο λιμάνι, συνέχισε με τις εργασίες που απαιτούνται για τη διαχείριση των αλιευτικών εργαλείων, ξεψαρίζοντας τα δίχτυα και νετάροντας το παραγάδι.

Οι επίσημοι μάρτυρες επιβεβαίωσαν τα στοιχεία και την εγκυρότητα της διαδικασίας, υπογράφοντας τις σχετικές επίσημες δηλώσεις που συνοδεύουν τον φάκελο της αίτησης προς τον οργανισμό Guinness World Records.

Ρεκόρ Γκίνες
Η αίτηση για την αναγνώριση

Η αίτηση συμπληρώθηκε και υποβλήθηκε από τον γιο του καπετάν Δημήτρη, Πολυζώη Πολυζωίδη. Σκοπός της υποβολής είναι να εξεταστεί από τον οργανισμό Guinness World Records η συγκεκριμένη επίδοση και, εφόσον πληρούνται όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις, να αναγνωριστεί επίσημα και διεθνώς.

Πρόσφατα, ο 92χρονος αλιέας υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε στάδιο ανάρρωσης, παραμένοντας προσωρινά μακριά από τη θάλασσα και τις δημόσιες εμφανίσεις.

Η οικογένειά του αναμένει πλέον την αξιολόγηση του φακέλου από τον οργανισμό Guinness World Records.

Πηγή φωτογραφιών ΑΜΚΕ ΙΣΟΝΟΜΙΑ

iefimerida.gr

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
16°C