Άδειασαν από πετρέλαιο το προσαραγμένο MV Benita – νοσηλεύεται ακόμα ο τραυματίας ναυτικός

MV_Benita_afairesi_petrelaiou
Τα συνεργεία διάσωσης έχουν αφαιρέσεί τους περισσότεροι από τους 145 τόνους καύσιμου πετρέλαιου που βρίσκονταν πάνω στο ελληνόκτητο πλοίο Benita, που παραμένει προσαραγμένο στα ανοικτά των ακτών του Μαυρικίου από τον περασμένο μήνα. Εν τω μεταξύ, ο ένας ναυτικός που φέρεται να δέχτηκε επίθεση πάνω στο πλοίο, εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Το μέλος του πληρώματος Omar Palmes Taton κατηγορείται ότι χτύπησε τον μηχανικό Alvin Maderse στο κεφάλι με ένα μεταλλικό σωλήνα λίγο πριν το πλοίο προσαράξει στα ανοικτά των ακτών του Μαυρικίου στις 17 Ιουνίου. Η ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου από την άλλη αρνείται ότι η προσάραξη οφείλεται σε σύρραξη μεταξύ των φιλιππινέζικης καταγωγής μελών του πληρώματος και την αποδίδει σε επιληπτικό επεισόδιο.

Ένας εκπρόσωπος για το MTI Network ανέφερε ότι ο Maderse εξακολουθεί να λαμβάνει ιατρική φροντίδα, και ότι η κατάσταση του καλυτερεύει, χωρίς να έχει γίνει σαφές εάν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του. Την ίδια στιγμή ο φερόμενος ως δράστης, Taton, εξακολουθεί να ανακρίνεται από τις αρχές, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ένας ιερέας από το Port Louis που επισκεύτηκε το πλήρωμα τον περασμένο μήνα, δήλωσε πως το πλήρωμα του πλοίου “είχε αποκτήσει τραύματα” από το περιστατικό.

Τα συνεργεία διάσωσης χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό άντλησης για την απομάκρυνση και της τελευταίας ποσότητας πετρελαίο που παραμένει σε δύο δεξαμενές διπλού πυθμένα του πλοίου, ανέφερε χθες η ελληνική διασψστική εταιρεία Five Oceans Salvage.

Οι πληροφορίες πως περίπου 5.000 τόνοι καυσίμων διέρρευσαν στην θάλασσα δεν ισχύουν, πρόσθεσε, και οι 145 τόνοι πετρελαίου καύσιμου ήταν η μόνη ποσότητα πετρελαίου πάνω στο πλοίο κατά τη στιγμή της προσάραξης. Καμία περαιτέρω ρύπανση ή διαρροή δεν υπήρξε, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία διάσωσης.

Δύο υποστηρικτικά ρυμουλκα βρίσκονται στο σημείο για να αποτρέψουν το πλοίο από το να πάρει κλίση, ενώ ένας επιβλέπων της διάσωσης που τραυματίστηκε στο σημείο την περασμένη εβδομάδα, αναρρώνει στο νοσοκομείο του Port Louis και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

Διαβάστε επίσης: Προχωρά η επιχείρηση ανέλκυσης του προσαραγμένου MV Benita

Διαβάστε ακόμα