Αφαίρεση εμπορευματοκιβωτίων από το Ever Forward για να προχωρήσει η αποκόλληση

Μετά από δύο ανεπιτυχής προσπάθειες επανάπλευσης του 333 μέτρων, Ever Forward από το λασπωμένο βυθό της Βαλτιμόρης, η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ αποφάσισε ότι η καλύτερη στρατηγική τώρα είναι η αφαίρεση των εμπορευματοκιβωτίων από το πλοίο, τονίζοντας ότι η εκ νέου επιχείρηση πλεύσης μπορεί να διαρκέσει άλλες δύο εβδομάδες.

Μόλις αφαιρεθούν τα εμπορευματοκιβώτια, τα ρυμουλκά και οι φορτηγίδες έλξης θα επιχειρήσουν μια τρίτη προσπάθεια επανάπλευσης. Τα εμπορευματοκιβώτια θα αφαιρούνται τις ώρες της ημέρας για λόγους ασφαλείας.

Το Ever Forward προσάραξε στις 13 Μαρτίου στο κανάλι Craighill καθώς αναχωρούσε από το λιμάνι της Βαλτιμόρης έχοντας έναν πλοηγό στο πλοίο. Το AIS έδειξε ότι το πλοίο ταξίδευε με ταχύτητα περίπου 13 κόμβων όταν βγήκε από το κανάλι και προσάραξε.

Το βύθισμα του σκάφους ήταν 13 μέτρα τη στιγμή της προσάραξης, ενώ το βάθος του νερού στη θέση της προσάραξης αναφέρεται ότι ήταν μόνο περίπου 7,5 μέτρα.

Το Ever Forward επρόκειτο να πλεύσει στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια πριν από την προσάραξη του πριν από δύο εβδομάδες. Το πλοίο θα χρειαστεί να υποβληθεί σε περαιτέρω επιθεωρήσεις μετά την εκ νέου επαναπλευσή του, κάτι που κατά σύμπτωση μπορεί να συμβεί ακριβώς ένα χρόνο μετά την επανάπλευση του Ever Given στο κανάλι του Σουέζ…

Διαβάστε περισσότερα για την προσάραξη του γιγαντιαίου πλοίου μεταφοράς container Ever Forward που προσάραξε στις ΗΠΑ

Διαβάστε ακόμα