Αγγελική Φράγκου: Αγόρασε 14 πλοία από τη γερμανική HSH Nordbank έναντι $225 εκατ.

aggelikh-fragou-sunnefa-sto-deal-me-ti-germanikh-hsh-nordbank

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Στην αγορά 14 πλοίων από τη γερμανική τράπεζα HSH Nordbank AG προχώρησε ο Όμιλος Navios της Αγγελικής Φράγκου. Πρόκειται για πλοία τα οποία είχε κατασχέσει η τράπεζα από οφειλέτες της μετά το ναυτιλιακό κραχ που έπληξε τη γερμανική ναυτιλία με την κατάρρευση των γερμανικών πολυμετοχικών KG Funds.

Πρόκειται για επτά φορτηγά πλοία και άλλα επτά μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με μέσο όρο ηλικίας τα τέσσερα έτη. Το συνολικό κόστος απόκτησης ανήλθε στα 225 εκατομμύρια δολάρια που είναι χαμηλή τιμή αφού οι τράπεζες σε αυτές τις περιπτώσεις θέλουν να τα ξεφορτωθούν για να μειώσουν τη χασούρα τους.

Τα δύο έχουν παραδοθεί ήδη στην εταιρεία, ένα ακόμη θα το παραλάβει ο Όμιλος αυτή την εβδομάδα ενώ άλλα 10 θα ενταχθούν στο στόλο μεχρι τα τέλη Ιουλίου. Το 14ο πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στα μέσα τους προσεχούς Νοεμβρίου.

Η Αγγελική Φράγκου δήλωσε ικανοποιημένη για την απόκτηση των συγκεκριμένων πλοίων σε τιμή η οποία θεωρείται η χαμηλότερη ιστορικά. Είναι η δεύτερη αγορά του Ομίλου από τη συγκεκριμένη τράπεζα και μάλιστα πιο συμφέρουσα από την πρώτη.

Στα 49 της χρόνια η Αγγελική Φράγκου ελέγχει έναν στόλο από συνολικά 137 πλοία, φορτηγά, δεξαμενόπλοια και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ενώ έχει 14 πλοία υπό ναυπήγηση.

Είναι από τις 10 ισχυρότερες γυναίκες επιχειρηματίες στον κόσμο.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα