Αγγελική Φράγκου: H Χιώτισσα πλοιοκτήτρια βγάζει από το χρηματιστήριο την Navios Maritime Holdings

To υπόλοιπο των μετοχών της Navios Maritime Holdings που δεν ελέγχει θα αγοράσει και μάλιστα σε υψηλό τίμημα η Αγγελική Φράγκου κίνηση που θα οδηγήσει την εισηγμένη εκτός της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς. Η Ελληνίδα πλοιοκτήτρια ελέγχει έως σήμερα το 64,7% της εταιρείας.

Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η Αγγελική Φράγκου θα διαθέτει στο χρηματιστήριο της Navios Maritime Partners με στόλο από 177 πλοία, δεξαμενόπλοια, φορτηγά και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η Navios Maritime Holdings ανακοίνωσε ότι έκλεισε οριστική συμφωνία συγχώνευσης με την N Logistics Holdings Corporation συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου. Η NLHC θα αποκτήσει όλες τις μετοχές που δεν κατέχει η Χιώτισσα πλοιοκτήτρια προς 2,28 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά.

Η Αγγελική Φράγκου είχε κάνει πρόταση εξαγοράς στις 13 Σεπτεμβρίου προς 1,84 δολάρια ανά μετοχή. Η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο α’ τρίμηνο του2024 και υπόκειται στην έγκριση από τους μετόχους της σε συνέλευση που θα οριστεί τις επόμενες εβδομάδες.

Το τίμημα 2,28 δολαρίων αντιπροσωπεύει premium στο 43% συγκριτικά με το κλείσιμο της τιμής της μετοχής στη συνεδρίαση της 12ης Σεπτεμβρίου που ήταν η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης πριν από την ανακοίνωση της πρότασης για την εξαγορά.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα