ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αγνοείται ανθυποπλοίαρχος από το πλοίο container Thalassa Patris

Οι συγγενείς του ανθυποπλοίαρχου ψάχνουν να βρουν τι συνέβη και να λύσουν το μυστήριο σχετικά με την εξαφάνιση του . Ο 24χρονος Vladislav Maslov επιβιβάστηκε στο πλοίο στην Σιγκαπούρη στις 18 Νοεμβρίου και το πλοίο απέπλευσε στις 19 Νοέμβριου, και σύμφωνα με το Mediterranean Services 2(MD2) το πλοίο έδινε ημερομηνία άφιξης στο Σουέζ στις 2 Δεκεμβρίου.

Οι συγγενείς του είχαν να επικοινωνήσουν μαζί του από τις 22 Νοεμβρίου. Ο ναυτικός κρίθηκε αγνοούμενος στις 22 Νοεμβρίου 2000 UTC ενώ το υπο σημαία Σιγκαμπούρης πλοίο βρισκόταν εν πλω στον Ινδικό ωκεανό, ανατολικά του Κολόμπο στη Σρι Λάνκα.

Η εταιρία επικοινώνησε με την οικογένεια στις 23 Νοεμβρίου 0800 UTC. Σύμφωνα με δήλωση της αδερφής του Ευγενία, το πλοίο βρισκόταν εν πλω και δεν διέκοψε το ταξίδι του, ενώ δεν υπήρξε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Σύμφωνα όμως με την πορεία του πλοίου, γύρισε πίσω περίπου στις 0700 UTC στις 23 Νοεμβρίου, φτάνοντας στο σημείο όπου και πιθανώς είχε χαθεί ο ναυτικός, και πραγματοποιήθηκε έρευνα από τις 23 Νοεμβρίου 1830 UTC μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 0130 UTC. Το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του στις 0144 UTC με μειωμένη ταχύτητα για περίπου 8 ώρες, το οποίο σημαίνει ότι συνέχιζε την έρευνα και διάσωση.