Αισιόδοξη η GasLog για τη ζήτηση πλοίων μεταφοράς LNG

gaslog_lng

Η ναυτιλιακή εταιρία μεταφοράς LNG GasLog εμφάνισε έλλειμμα 16,4 εκ. δολάρια στο τρίτο τρίμηνο του 2016, έναντι των κερδών ύψους 4,8 εκ. δολαρίων που είχε καταγράψει την αντίστοιχη χρονική περίοδο το 2015, κυρίως λόγω της αύξησης στα κόστη της εταιρίας.

Τα έσοδα της εταιρίας σημείωσαν αύξηση και έφτασαν στα 120,7 εκ. δολάρια, έναντι των 105,8 εκατ. δολαρίων στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Η αύξηση των εσόδων αποδίδεται κυρίως στις παραλαβές των νεότευκτων δεξαμενόπλοιων μεταφοράς LNG GasLog Greece, GasLog Glasgow και GasLog Geneva.

Τα έσοδα της GasLog από τις συμφωνίες ναύλωσης εκτιμάται ότι θα σημειώσουν αύξηση από τα 412,5 εκ. δολάρια για το οικονομικό έτος 2015 στα 476,9 εκ. δολάρια για το οικονομικό έτος 2017, βάσει των συμφωνιών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι επιλογές επέκτασής τους.

“Οι προβλέψεις μας για την ζήτηση των πλοίων μεταφοράς LNG με ναυλώσεις μακράς διαρκείας παραμένει θετική. Συνεχίζουμε να βλέπουμε ενδιαφέρον για ναυλώσεις πολλών χρόνων για τα πλοία, τα οποία αναμένουμε ότι θα χρησιμοποιηθούν για μεταφορές από νέες εγκαταστάσεις υγροποίησης λόγω της αυξημένης παραγωγής που αναμένεται για τα επόμενα χρόνια”, ανακοίνωσε η εταιρία, προσθέτοντας ότι αυτή η διαδικασία “θα δημιουργήσει ζήτηση για περισσότερα πλοία απ’ αυτά που είναι διαθέσιμα σήμερα στην αγορά”.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, τα συνολικά μελλοντικά έσοδα της εταιρίας βάσει συμβολαίων βρίσκονταν στα 3,51 δις δολάρια, περιλαμβάνοντας τα 9 πλοία ιδιοκτησίας της GasLog Partners όπως και την πρόσφατη συμφωνία ναύλωσης με την Centrica, αλλά εξαιρώντας τα πλοία στην spot αγορά.

Μετά το τέλος του τριμήνου, η GasLog έκλεισε συμφωνία ναύλωσης 7 χρόνων με βρετανική εταιρία ενέργεια Centrica, η οποία θα ξεκινήσει το 2019.

Η εταιρία σύναψε επίσης συμφωνία ναυπήγησης με την Νοτιοκορεάτικη Samsung Heavy Industries για δεξαμενόπλοιο μεταφοράς LNG χωρητικότητας 180.000 cbm που αναμένεται να παραδοθεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2019.

“Τις τελευταίες βδομάδες η GasLog πρόσθεσε την Total και την Centrica στη λίστα των πελατών της. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την διεύρυνση του πελατολογίου μας μέσω της προσθήκης δύο σημαντικών εταιριών για τον παγκόσμιο ενεργειακό κλάδο και προσδωκούμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας καθώς θα επεκτείνονται στον τομέα του LNG”, δήλωσε ο ceo της εταιρίας Paul Wogan.

H GasLog έχει παραγγείλει επίσης τρία νεότευκτα από την Samsung Heavy Industries και άλλα δύο από από την Hyundai Heavy Industries, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν το 2018 και το 2019 αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: GasLog Partners: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του GasLog Seattle

Διαβάστε ακόμα