Ιστότοπος που θα παρέχει άμεση ενημέρωση στους πολίτες για απαγορευτικά απόπλου των πλοίων

apagoreutiko_apoplou

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Διενεργήθηκε σήμερα 20/1 στο Δημαρχείο Χίου ενημερωτική συνάντηση με τοπικούς φορείς για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας μελών του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών – με την υποστήριξη μελών του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης – για τη δημιουργία του διαδικτυακού ιστότοπου apagoreytiko.gr

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν συνοπτικά οι στόχοι και τα βασικά στοιχεία της πρότασης

ΣΚΟΠΟΣ:

Ο ιστότοπος apagoreytiko.gr θα παρέχει άμεση ενημέρωση στους πολίτες και στους / στις επισκέπτες / επισκέπτριες της χώρας σχετικά με τα εκδοθέντα και σε ισχύ ανά την Ελλάδα απαγορευτικά απόπλου των επιβατηγών πλοίων

ΣΤΟΧΟΙ:

-Ενημέρωση του κοινού

-Διευκόλυνση του έργου των λιμενικών και τουριστικών υπηρεσιών

-Εκπαίδευση του κοινού και προώθηση της κουλτούρας ασφάλειας (safety culture)

ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ:

Το κόστος προετοιμασίας έχει αναληφθεί εξ ολοκλήρου από τα μέλη της ομάδας πρωτοβουλίας από το 2012, όταν η πρωτοβουλία αυτή τέθηκε επίσημα υπ’όψιν του Υπουργείου Ναυτιλίας. Μέσω της παροχής τεχνικής υποστήριξης από τις αρμόδιες αρχές δεν προβλέπεται να υπάρξει οποιοδήποτε χρηματικό κόστος.

​ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Πρόκειται για μια ιστοσελίδα σχεδιασμένη από μέλη του Πανεπιστήμιου Αιγαίου για τα λιμεναρχεία έτσι ώστε το κάθε κατά τόπους λιμεναρχείο να συνδέεται με τα στοιχεία που θα του έχουν χορηγηθεί για να εισαγάγει την κατάσταση ύπαρξης απαγορευτικού απόπλου και την ώρα επόμενης ενημέρωσης για όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια επιβατηγών πλοίων.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Άμεση ηλεκτρονική ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού.
Αποφυγή ταλαιπωρίας από την πλευρά των λιμεναρχείων αφού με μια διαδικασία λεπτών θα έχουν ενημερώσει το κοινό
Αποφυγή ταλαιπωρίας από την πλευρά του κοινού καθώς δεν θα περιμένει χωρίς λόγο στο λιμάνι συχνά σε κάκιστες καιρικές συνθήκες (για περιπτώσεις πλοίων σε γραμμή με προσεγγίσεις σε περισσότερα από ένα λιμάνια)
Αποφυγή ταυτόχρονης ταλαιπωρίας λιμεναρχείων – κοινού, καθώς προβλέπεται να μειωθούν δραστικά τα τηλεφωνήματα στα κατά τόπους λιμεναρχεία που οδηγούν σήμερα πολλές φορές στο να παραμένουν κατειλημμένες οι γραμμές έκτακτης ανάγκης.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ:​

​Μετά την ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής, του Λιμενικού Ταμείου και του τοπικού Λιμεναρχείου για την επαναφορά της πρότασης προς τη μελλοντική ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων η εκκινήσασα την πρωτοβουλία Καθ. κ. Ελένη Α. Θανοπούλου ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά την ορκωμοσία κυβέρνησης η πρόταση αυτή θα κατατεθεί εκ νέου στην πολιτική ηγεσία ενώ ήδη έχει ενημερωθεί – σε προηγούμενη φάση – η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Επίσης, καταληκτικά, αναφέρθηκε σε μια ευρύτερη πρόταση της η οποία σκοπεύει να προωθήσει – με τη συνεργασία νομικών – την αφαίρεση κάθε υποκειμενικού στοιχείου στη διαδικασία χορήγησης άδειας απόπλου των πλοίων θεωρώντας ότι όταν υπεισέρχεται υποκειμενική κρίση μπορεί να υπεισέλθει και υποκειμενικό λάθος με τραγικές και ανέκκλητες συνέπειες. Μια τέτοια εξέλιξη θα διευκολύνει την άρση των μέχρι τώρα εμποδίων στα οποία είχε προσκρούσει στο παρελθόν η δημιουργία του προαναφερθέντος ιστότοπου.

Διαβάστε ακόμα