Αναγνωρίζεται από τη ClassNK το σύστημα ηλιακής ενέργειας της EMP

class_nk_

Eco Marine Power (EMP) ανακοίνωσε ότι η ClassNK την τίμησε με την αποδοχή του καινοτόμου συστήματος ηλιακής ενέργειας Aquarius Marine Solar Power που πρόκειται να ενσωματωθεί πάνω σε μεγάλης κλάσης πλοία.

Αυτό το επίτευγμα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου για την EMP και επίσης δίνει τη δυνατότητα σε μια καινοτόμο λύση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να λάβει τη θέση που της αξίζει στη ναυτιλιακή αγορά. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα, μαζί με άλλα συστήματα επί διαφόρων τύπων πλοίων.

Η EMP σχεδιάζει τώρα να προχωρήσει παραπέρα και να εμφανίσει δύο ναυτιλιακά πακέτα ηλιακής ενέργειας: το 1ο από αυτά θα είναι το Aquarius Marine Solar Power και το 2ο είναι το Aquarius MAS + Solar. Το τελευταίο πρόκειται να συμπεριλάβει επιπλέον υλικό hardware καθώς και λογισμικό (software) που θα επιτρέπει στο σύστημα να πραγματοποιεί διάφορες λειτουργίες, όπως η παρακολούθηση των επιπέδων κατανάλωσης καυσίμων κλπ.

Τα ναυτιλιακά συστήματα ηλιακής ενέργειας της εταιρείας διαθέτουν ένα υπολογιστικό σύστημα που συνοδεύεται από μια οθόνη LCD, ρυθμιστές φόρτισης της μπαταρίας, μονάδες διασύνδεσης/ελέγχου, αποθήκευσης ενέργειας, κατάλληλους για θαλάσσια συλλέκτες ηλιακής ενέργειας και διάφορες συσκευές επεξεργασίας δεδομένων.

Η ενεργεια από το Aquarius MAS μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή συνεχούς (DC) ή εναλλασσόμενου (AC) ρεύματος (μέσω της χρήσης ενός μετατροπέα) και μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί για την παροχή μιας αξιόπιστης εφεδρικής πηγής ηλεκτρικής ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τα κλασσικά εφεδρικά συστήματα, οι συλλέκτες ηλιακής ενέργειας επιτρέπουν την επαναφόρτιση.

Κάθε σύστημα θαλάσσιας ηλιακής ενέργειας της EMP ενσωματώνει το Aquarius MAS, που είναι σε θέση να ρυθμίσει τον διακόπτη on/off, να παρακολουθεί την απόδοση των συλλεκτών ηλιακής ενέργειας καθώς και να διαχειρίζεται το πακέτο μπαταριών συν τα αρχεία καταγραφής δεδομένων, να υπολογίζει τις εκπομπές καυσαερίων, να προειδοποιεί για δυσλειτουργίες του συστήματος και να καταγράφει την κατανάλωση καυσίμων, μεταξύ άλλων διαδικασιών.

Η πλατφόρμα hardware και software του Aquarius MAS αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας τον καθιερωμένο και αξιόπιστο καταγραφέα δεδομένων ΚΕΙ 3240 ως βάση. Ο καταγραφέας δεδομένων έχει ήδη καταφέρει να εδραιώσει τη θέση του στην πλειοψηφίας των πλοίων – εκπαιδευτικών σκαφών, πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου μεταλλεύματος, δεξαμενόπλοιων, ρυμουλκών κλπ.

Τα ναυτιλιακά συστήματα αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας της εταιρείας ακολουθούν την πεπατημένη της ιαπωνικής εταιρείας Furukawa Battery Company και προωθούν τη σειρά μπαταριών FCP-500/FCP-1000 ή τις FC38-12 Valve Regulated Lead Acid (VRLA) μπαταρίες (όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στο Blue Star Delos).

Διαβάστε ακόμα