Ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων για το βομβαρδισμό του Δ/Ξ «Araevo»

Libya threatens to bomb North Korean tanker if it ships oil from rebel port

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Μαγείρων και Πληρωμάτων Ναυαγωσωστικών – Ρυμουλκών για το βομβαρδισμό του Δ/Ξ ‘ARAEVO’ τονίζουν:

Όπως γνωρίζεται τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ με παρέμβασή τους ζήτησαν από το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας να μας ενημερώσει για το βομβαρδισμό του Δ/Ξ ”ARAEVO’ από πολεμικό αεροσκάφος, στο Λιμένα Ντέρνα της Λιβύης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο ναυτεργάτες.

Το ο Δ/Ξ ”ARAEVO” σημαίας Λιβερίας, της εταιρείας «ΑΕGEAN MANAGEMENT SERVICES» του Δ. Μελισσανίδη κατέπλευσε χθες στη θαλάσσια περιοχή Κυνοσούρας Σαλαμίνας.

Η σορός του έλληνα καθώς αντίστοιχα του αλλοδαπού ναυτεργάτη, παρελήφθησαν και μεταφέρθηκαν με λάντζα στο νέο μόλο της Δραπετσώνα και στη συνέχεια στο Νεκροτομείο Πειραιά.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ARAEVO” μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ ζητούν από το υπουργείο ναυτιλίας τις λιμενικές και δικαστικές αρχές να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για τη διερεύνηση αυτού του τραγικού γεγονότος και να ληφθούν μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Διαβάστε ακόμα