Ανακοίνωση του λιμενικού για την πρόσκρουση του Sea Jet 2

Φωτο: http://newsone.gr

Προσέκρουσε πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-ΚΑΤ “ΣΗ ΤΖΕΤ ΙΙ” ΝΠ 10571 κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στο λιμένα Καμάρων ν. Σίφνου με τον δεξιό πλωτήρα του στον προβλήτα με αποτέλεσμα να προκληθεί εσωκοίλωμα μετά ρήγματος (2,5μ. έως 3,00 μ.) στο πρωραίο τμήμα του πλοίου στην ίσαλο γραμμή.

Ανωτέρω Ε/Γ-ΚΑΤ πλοίο το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σίφνο – Μήλο – Φολέγανδρο – Θήρα – Αμοργό – Κουφονήσι – Νάξο – Μύκονο με εκατόν ενενήντα έξι (196) επιβάτες και έντεκα (11) άτομα πλήρωμα, προσέδεσε με ιδία μέσα στον εν λόγω λιμένα όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες.

Στην οικεία Λιμενική Αρχή, αναφέρθηκαν τέσσερις (04) τραυματισμοί επιβατών εκ των οποίων ένας (01) επιβάτης μεταφέρθηκε με το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “SPEEDRUNNER III” Ν.Π. 11886 στον Πειραιά προκειμένου να διακομισθεί σε νοσοκομείο των Αθηνών για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο, ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας οι επιβάτες πρόκειται να μεταφερθούν στον προορισμός τους.

Άμεσα διενεργήθηκε επιθεώρηση του εν λόγω Ε/Γ-ΚΑΤ πλοίου από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων και από την Λιμενική Αρχή Σίφνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΗ ΤΖΕΤ ΙΙ” μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Διαβάστε ακόμα