Βίντεο: Ανατροπή της νέας ιρανικής φρεγάτας στο ναυπηγείο

Μέσα από βίντεο που κυκλοφόρησαν νωρίτερα αυτό το μήνα φαίνεται ότι μια νεόκτιστη ιρανική φρεγάτα ανατράπηκε σε μια αποβάθρα στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς.

Το βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τη νέα φρεγάτα / πλοίο πληροφοριών Talayieh να ακουμπά τον βυθό στην αποβάθρα στο ναυπηγείο Nedaja του Ιράν. Δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν από το Planet Labs στις 4 Δεκεμβρίου επιβεβαίωσαν ότι το πλοίο βρισκόταν υπό γωνία, με την υπερκατασκευή του να γέρνει εμφανώς προς την προβλήτα.

Μεταγενέστερες δορυφορικές εικόνες από τις 9 Δεκεμβρίου φαίνεται να δείχνουν ότι το πλοίο έχει επαναπλεύσει και έχει μεταφερθεί σε αγκυροβόλιο στη δυτική πλευρά της δεξαμενής. Το μέγεθος της ζημιάς στο πλοίο δεν είναι γνωστό και το περιστατικό δεν έχει καλυφθεί από τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Σε δήλωση που μεταδόθηκε από το ISNA News νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το ιρανικό ναυτικό ισχυρίστηκε ότι το Talayieh “βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας”.

Το πλοίο πέρασε με επιτυχία τις αρχικές του δοκιμές και βρίσκεται στα τελευταία στάδια προετοιμασίας», δήλωσε εκπρόσωπος του ναυτικού. «Το σκάφος πληροφοριών θα ενταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής και επιχειρησιακής δοκιμής». Η Talayieh είναι μια αναβαθμισμένη φρεγάτα κλάσης Moudge, μια κατηγορία που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο Ιράν από το 2007. Είναι η τέταρτη στη σειρά. Σε αντίθεση με τα αδελφά πλοία, η Talayieh έχει μια διευρυμένη υπερκατασκευή και ένα υπόστεγο ελικοπτέρων.

Η ανατροπή ήταν το τελευταίο περιστατικό σε μια σειρά αποτυχιών για το ιρανικό ναυτικό, το οποίο έχει χάσει πολλά πλοία σε ατυχήματα κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών.

Διαβάστε ακόμα