Ανατροπή φέρι στο Μπαγκλαντές – 9 ήδη νεκροί

mpagklades_ferry_anatropi_

Ένα φέρι στο Μπαγκλαντές με περίπου 200 επιβάτες ανατράπηκε κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας σε ένα ποτάμι κοντά στην πρωτεύουσα Ντάκα, την Πέμπτη, με την αστυνομία ν’ αναφέρει ότι τουλάχιστον εννέα πτώματα έχουν ανασυρθεί, αλλά υπήρχαν φόβοι ότι ο αριθμός θα ανέβει.

“Φοβόμαστε ότι θα υπάρξουν περισσότερα πτώματα στο εσωτερικό του σκάφους και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τον αριθμό των επιβατών (επί του σκάφους)”, ανέφερε τηλεφωνικά στο Reuters ο Saiful Hassan Badal, Αναπληρωτής Επίτροπος της περιοχής Munshiganj.

To Μ.V. Miraj-4 φέρι μποτ ανατράπηκε λόγω των σφοδρών ανέμων και της βροχής στο ποτάμι Meghna στο Rasulpur της περιοχής Munshiganj, που απέχει 27 χιλιόμετρα από την Ντάκα. Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 15:30 τοπική ώρα, την Πέμπτη 15 Μαϊου. Το επιβατηγό πλοίο πήγαινε στο Shariatpur από την Ντάκα.

Μερικοί επιζώντες κατάφεραν να κολυμπήσουν στην ξηρά, παρά τα ισχυρά ρεύματα και τα πελώρια κύματα που δημιουργούσε η καταιγίδα.

“Υπήρξε μια ξαφνική καταιγίδα και ζητήσαμε τον λοστρόμο να αγκυροβολήσει παραπλεύρως του ποταμού αλλά μας αγνόησε… και ξαφνικά το πλοίο ανατράπηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα”, δήλωσε ο Abdur Rahman, ένας 50χρονος επιβάτης ο οποίος κατάφερε να κολυμπήσει στην ξηρά.

Ένα σκάφος διάσωσης που στάλθηκε από την Ντάκα έφτασε το ανατραπέν πλοίο περίπου τρεις ώρες αργότερα, και ο Saiful είπε ότι οι πυροσβέστες και τα μέλη του λιμενικού, συμπεριλαμβανομένων των δυτών συμμετείχαν στις προσπάθειες αναζήτησης.

Μέχρι στιγμής εννέα πτώματα έχουν ανασυρθεί, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον Oliur Rahman, έναν αστυνομικό που βρίσκεται στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος.

Το Μπαγκλαντές έχει μια θλιβερή ιστορία σε ναυάγια πλοίων, με τα θύματα μερικές φορές να αριθμούν εκατοντάδες άτομα, λόγω του υπερπληθυσμού της χώρας.

Διαβάστε ακόμα