«Απαιτούμε την άμεση και πλήρη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου του Α’ Μηχανικού»

Δελτίο τύπου εξέδωσε η ΠΕΜΕΝ σχετικά με τον θάνατο τον θάνατο του 38χρονου Έλληνα του Α’ μηχανικού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χωρίς τις αισθήσεις του βρέθηκε στο μηχανοστάσιο του M/T «MARAN HELEN» της ναυτιλιακής εταιρείας MARAN TANKERS, ο Α’ Μηχανικός Κασιώτης Ηρακλής 38 ετών και ενώ το πλοίο έπλεε 15 ν.μ νοτιοανατολικά της Λήμνου.

Διακομίσθηκε με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου.

Τα συνεχή θανατηφόρα περιστατικά στον κλάδο των ναυτεργατών, επιβεβαιώνουν την επικινδυνότητα των συνθηκών εργασίας, με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τις διαρκώς αυξημένες απαιτήσεις των εφοπλιστών, που έχουν διαμορφωθεί από την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και υπηρετούν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Αναδεικνύεται διαρκώς η παντελής έλλειψη της πρόληψης και αντιμετώπισης των επαγγελματικών ασθενειών, με ευθύνη του κράτους, που θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Διαχρονικά τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, έχουν αναδείξει την αναγκαιότητα για τη λειτουργία του εγκαταλελειμμένου από το 1978 Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού στα Μελίσσια και τη διαμόρφωσή του σε Πανεπιστημιακή κλινική, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών όλων των εργασιακών κλάδων, που δεν υπάρχει στην χώρα μας.

Απαιτούμε την άμεση και πλήρη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου του Α’ Μηχανικού, Κασιώτη Ηρακλή και την ενημέρωσή μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Πειραιάς 30 Δεκέμβρη 2022

Διαβάστε ακόμα