Απελευθερώθηκαν οι 6 ναυτικοί όμηροι πειρατών στην Νιγηρία

Το εξαμελές πλήρωμα του νηολογημένου στην Λιβερία πλοίου MV Demeter αφέθηκε ελεύθερο από τους Νιγηριανούς πειρατές, λιγότερο από ένα μήνα μετά το πειρατικό ρεσάλτο στο πλοίο στα νότια της νιγηριανής πετρελαϊκής πόλης Port Harcourt.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Associated Press, οι ναυτικοί είναι σε καλή κατάσταση και επέστρεψαν στις οικογένειές τους. Οι όροι της απελευθέρωσης του πληρώματος δεν έχουν πάντως αποκαλυφθεί.

Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση από την ιδιοκτήτρια του κοντέινερσιπ γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία Peter Doehle Group σχετικά με την απελευθέρωση των έξι ναυτικών.

Τα έξι μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου, απήχθησαν από την MV Demeter, ενώ το πλοίο έπλεε περίπου 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Βόννης της Νιγηρίας στις 21 Οκτωβρίου.

Μια ένοπλη ομάδα οχτώ πειρατών κατόρθωσε να επιβιβαστεί στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μετά από μια ανταλλαγή πυροβολισμών.

Το χωρητικότητας 3,104 TEU πλοίο, οδηγήθηκε σε ασφαλές αγκυροβόλιο μετά την επίθεση. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος αναφέρθηκαν ότι είναι ασφαλή.

Με βάση δεδομένα του IMB, 80 ναυτικοί έχουν κρατηθεί ως όμηροι κατά τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, τρεις τραυματίστηκαν και 2 σκοτώθηκαν σε επιθέσεις σε πλοία από τη Νιγηρία.

Διαβάστε ακόμα