Απίστευτες ιστορίες επιβίωσης στη θάλασσα

Με αφορμή την γυναίκα που έπεσε από το κρουαζιερόπλοιο και κολύμπησε 10 ώρες για να σωθεί, βρήκαμε μερικές απίστευτες ιστορίες επιβίωσης στη θάλασσα, η οποίες κάνουν την πρόσφατη με την γυναίκα να μοιάζει παιχνιδάκι.

Να θυμίσουμε ότι η γυναίκα η οποία επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Star έπεσε στη θάλασσα και διασώθηκε μετά από 10 ώρες!

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Κροατία και έπλεε στην Αδριατική όταν, μία Βρετανίδα 46 χρονών, έπεσε στη θάλασσα το λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Η ακτοφυλακή της Κροατίας εντόπισε την γυναίκα να κολυμπάει εξαντλημένη, ενώ πιστεύεται ότι βρισκόταν κοντά στο σημείο που είχε πέσει.

Jose Salvador Alvarenga – 13 μήνες

Τον Ιανουάριο του 2014 ο Alvarenga διασώθηκε απόν ανθρώπους οι οποίοι ζουν στις νήσους Μάρσαλ, στον Ειρηνικό ωκεανό. Ο Alvarenga υπέφερε από αφυδάτωση, πόνο στην πλάτη και διογκωμένες αρθρώσεις.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, είχε επιβιώσει στην θάλασσα για περισσότερο από ένα χρόνο, διανύοντας περισσότερο από 5,000 μίλια πάνω σε ένα υποτιθέμενο πλεούμενο από fibreglass! Τρεφόταν από ψάρια, πουλιά και χελώνες τα οποία έπιανε με τα χέρια του ενώ έπινε τα ούρα του, το νερό της βροχής και το αίμα από τα πουλιά.

Η δοκιμασία του ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2012 όταν έφυγε από το Μεξικό για ένα ταξίδι με σκοπό την αλιεία, όταν έπεσε σε καταιγίδα η οποία τον παρέσυρε πολύ μακριά από την πορεία του.

Μαζί του βρισκόταν και ένας ψαράς ο οποίος πέθανε λόγω του ότι ήταν χτυπημένος.

Παρόλα όσα ισχυρίστηκε για την επιβίωση του, το 2015 αρνήθηκε την αξίωση σε αγωγή που κατέθεσε η οικογένεια του κ. Alvarenga ότι διέπραξε κανιβαλισμό, τρώγοντας το άνθρωπο που βρισκόταν μαζί του για να μείνει ζωντανός.

Jesus Eduardo Vidana, Lucio Rendon και Salvador Ordonez – 9 μήνες

Ο Jesus Eduardo Vidana, Lucio Rendon και Salvador Ordonez βρέθηκαν, από αλιευτικό σκάφος της Ταϊβάν στις 9 Αυγούστου 2006 στα ύδατα του νότιου Ειρηνικού.

Οι τρεις άνδρες δήλωσαν ότι ξεκίνησαν τον προηγούμενο Οκτώβριο με σκοπό την αλιεία για καρχαρίες από το μεξικάνικο λιμάνι του San Blas, περίπου 5.000 μίλια μακριά!

Το αλιευτικό των 8 μέτρων έπεσε σε ισχυρούς ανέμους και παρασύρθηκε μακριά. Αργότερα έμειναν και χωρίς καύσιμα και έμειναν στο έλεος των ρευμάτων και του ανέμου, επιβιώνοντας με ωμά ψάρια, πουλιά και βρόχινο νερό.

Οι 3 άντρες είπαν ότι δύο άλλα μέλη του πληρώματος πέθαναν επειδή δεν ήταν σε θέση να αντέξουν τις κακουχίες και τα σώματα τους ρίχτηκαν στη θάλασσα. Αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς ορισμένων ανθρώπων ότι μπορεί να έκαναν μεταφορά ναρκωτικών ή διέπραξαν κανιβαλισμό.

Όταν ρωτήθηκαν γιατί φάνηκαν να είναι σε τόσο καλή κατάσταση μετά από μια τέτοια δοκιμασία, απάντησαν ότι οι ψαράδες που τους είχαν διασώσει τους είχαν αντιμετωπίσει πολύ καλά και τους παρείχαν ότι χρειαζόντουσαν

Lapahele Sopi και Telea Paa – 4 μήνες

Lapahele Sopi και Telea Paa από τη Σαμόα στο νότιο Ειρηνικό επέζησαν για τέσσερις μήνες, αποπροσανατολισμένες στη θάλασσα σε ένα μικρό σκάφος.

Διασώθηκαν το 2001 στην Παπούα Νέα Γουινέα – 4.000 χιλιόμετρα από τα σπίτια τους.

Ένας γιατρός ο οποίος εξέτασε και ανέλαβε την ιατρική περίθαλψη των δύο επιζώντων δήλωσε ότι ήταν ένα θαύμα που επέζησαν. Δυο ακόμη άνδρες πέθαναν που επέβαιναν στο σκάφος πέθαναν από τη δίψα και την πείνα κατά τη διάρκεια της σκληρής δοκιμασίας.

Ο Sopi, 36 ετών, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι επέζησαν τρώγοντας ψάρια και πίνοντας το νερό της βροχής. Ο Sopi και ο Paa, διασώθηκαν από χωρικούς στον κόλπο Milne της Παπούα Νέας Γουινέας, οι οποίοι τους βρήκαν όταν αυτή ενεργοποίησαν το τελευταίο καπνογόνο που είχαν στη διάθεση τους.

Άλλοι γνωστοί επιζώντες

Ο Poon Lim ήταν στη θάλασσα σε μια σχεδία για 133 ημέρες στον Ατλαντικό, αφού το πλοίο του τορπιλίστικε από ένα πλοίο στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο και τελικά διασώθηκε ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας.

Ο Maurice και η Marilyn Bailey πέρασαν 117 μέρες στον Ειρηνικό επάνω σε ένα λάστιχο, αφού το γιοτ τους ανατράπηκε από μια φάλαινα ανοικτά των ακτών της Γουατεμάλας το 1973.

Η Deborah Kiley και ένα μέλος του πληρώματος επέζησαν πέντε ημέρες σε μια σωσίβια σχεδία ανοικτά των ακτών των ΗΠΑ το 1982 – χωρίς φαγητό ή νερό – αφού το σκάφος τους έπεσε καταιγίδα. Δύο από τα πέντε μέλη του πληρώματος τα οποία ήταν μαζί τους έπιναν αλμυρό νερό και μετά από διαταραχές φαγώθηκαν από καρχαρίες. Ένα τρίτο πέθανε από τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια του ναυαγίου. Η ιστορία της κ. Kiley έγινε η ταινία ‘’Two Came Back’’.

Ο καπετάνιος Oguri Jukichi πέρασε τη μεγαλύτερη περίοδο στη θάλασσα μαζί με ένα από τα μέλη του πληρώματος του μεταξύ 1813 και 1815, σύμφωνα με τα Guinness World Records. Λέγεται ότι οι δύο Ιάπωνες επέζησαν περίπου 484 ημέρες όταν το πλοίο τους υπέστη ζημιά σε μια καταιγίδα ανοικτά των Ιαπωνικών ακτών. Βρίσκονταν παρασυρόμενοι στον Ειρηνικό πριν από τη διάσωση ανοικτά της Καλιφόρνιας στις 24 Μαρτίου 1815. Ενώ 12 ακόμη μέλη του πληρώματος που επέβαιναν πέθαναν από ανεπάρκεια βιταμινών, οι δύο άντρες επέζησαν τρώγοντας από εκατοντάδες σάκους σπόρων σόγιας.

Ο σκωτσέζος ναύτικός Dougal Robertson επιβίωσε για 38 ημέρες μαζί με πέντε άλλους σε μία μικρή βάρκα στον Ειρηνικό Ωκεανό το 1972, αφού το πλεούμενο τους βυθίστηκε από φάλαινες δυτικά των Νήσων Γκαλαπάγκος.

Ο αμερικανός Steven Callahan επέζησε 76 ημέρες σε μια σωσίβια σχεδία στον Ατλαντικό το 1982, αφού μια φάλαινα χτύπησε το κύτος του σκάφους του. Περιέγραψε την περιπέτεια του στο δημοφιλέστερο βιβλίο Adrift: 76 ημέρες χαμένος στη θάλασσα (1986) και έδωσε συμβουλές στην παραγωγή της ταινίας Life of Pi.

Διαβάστε ακόμα:

Επιβίωση στη θάλασσα – Πώς να είσαι ασφαλής με την σωσίβια λέμβο

Οδηγίες για επιβίωση στο κρύο νερό

Διαβάστε ακόμα