Άρχισαν οι δοκιμές για το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο παγκοσμίως (Photos + Video)

Την Πέμπτη 10/03 έφτασε η στιγμή που το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε ποτέ, το Harmony of the Seas, αναχώρησε από το ναυπηγείο STX France Chantiers de l’Atlantique στο Saint-Nazaire της Γαλλίας για την πρώτη του σειρά δοκιμών στη θάλασσα.

Με χωρητικότητα 227.700 grt πρόκειται για το τρίτο πλοίο κλάσης Oasis της Royal Caribbean. Το κρουαζιερόπλοιο θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τα δύο αδελφά πλοία του το Oasis of the Seas και το Allure of the Seas, τα οποία με 225.282 grt είναι σήμερα τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο.

Tο Harmony of the Seas αναμένεται να γυρίσει πίσω στο ναυπηγείο την Κυριακή μετά από τρεις ημέρες δοκιμών που είχαν ως στόχο να δοκιμάσουν την δύναμη και την πρόωση του πλοίου. Στις θαλάσσιες δοκιμές συμμετέχουν περίπου 500 μηχανικοί και τεχνικοί, όπως και εκπρόσωποι του νηογνώμονα DNV GL.

Το Harmony of the Seas αναμένεται να κάνει το παρθενικό του ταξίδι από την Ευρώπη τον Μάιο του 2016. Το πλοίο έχει σχεδιαστεί να μεταφέρει συνολικά 6.410 επιβάτες και 2.300 μέλη του πληρώματος.

https://www.youtube.com/watch?v=-w9zG4psxYo

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα