Αρχική έγκριση από τον Lloyd’s Register για ένα αυτόνομο φορτηγό πλοίο το οποίο θα είναι από τα πρώτα του είδους του

Ένα πρότζεκτ που αναπτύσσεται από τη Zulu Associates με έδρα το Βέλγιο και τη θυγατρική της, την Anglo Belgian Shipping Company, προχωρά στα σχέδια για την κατασκευή ενός αυτόνομου πλοίου μηδενικών εκπομπών, το οποίο πιστεύουν ότι γύρο του μπορεί να αναπτυχθεί μια ριζικά διαφορετική αλυσίδα εφοδιαστικής.

Σε συνεργασία με το Lloyd’s Register, το προτζεκτ έλαβε αρχική έγκριση και πιστεύεται ότι θα ανοίξει το δρόμο για την πρόοδο στην αυτόνομη ναυτιλία και τις μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το Zulu Mass Short Sea Autonomous Zero Emission σκάφος έχει σχεδιαστεί με χωρητικότητα τα 200 TEU.

Διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα 650 kW, ο οποίος μπορεί να τροφοδοτείται είτε από υδρογόνο και αμμωνία, είτε από μεθανόλη ή εναλλακτικά μέσω μπαταρίας. Η Anglo Belgian Shipping Company ανέφερε ότι διερευνούσε επίσης εναλλακτικά συστήματα πρόωσης και βοηθητικά συστήματα ισχύος, όπως αυτά με τη αιολική ενέργεια και τα πτερύγια.

Η ιδέα της εταιρείας είναι το πλοίο μήκους 100 μέτρων να λειτουργεί αυτόνομα ως φορτηγό πλοίο μηδενικών εκπομπών στη περιοχή της Μάγχης και τη Βόρεια Θάλασσα. Ο νηογνώμονας Lloyd’s Register αναγνωρίζει ότι θα είναι ένα πλοίο μικρών αποστάσεων, από τα πρώτα του είδους του που θα έχει αυτές τις επιχειρησιακές δυνατότητες.

Παρόμοια πρότζεκτ περιλαμβάνουν πολλά πλοία που έχουν ήδη καθελκυστεί στη Νορβηγία, και οραματίζονται να χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνολογίες, αλλά έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια στα νορβηγικά φιόρδ ή να λειτουργούν σε παράκτια ύδατα.

«Ο σχεδιασμός ZULU Mass που αναπτύχθηκε από τη ZULU Associates είναι ένα κρίσιμο ορόσημο για την αυτόνομη ναυτιλία τόσο στην Ευρώπη όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Mike Holliday, Διευθυντής του , Lloyd’s Register στην περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας.

«Ο LR χορήγησε αρχική έγκριση για αυτό το σχέδιο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει μια σειρά εναλλακτικών τεχνολογιών πρόωσης και βοηθά να υπογραμμίσουμε τα διαπιστευτήριά μας ως οργανισμός αφοσιωμένος στην προώθηση της ψηφιοποίησης και της απαλλαγής από τον άνθρακα στη ναυτιλιακή βιομηχανία».

Ο Lloyd’s Register χορήγησε αρχική έγκριση στη Zulu Associates, μια εταιρεία που εστιάζει στις καινοτομίες στο θαλάσσιο στοιχείο των αλυσίδων εφοδιαστικής, και στην Anglo Belgian Shipping Company, για το νέο της σχέδιο ZULU Mass.

Η έγκριση δόθηκε από τον LR μετά από μια ολοκληρωμένη και ενδελεχή ανάλυση του σχεδιασμού που πραγματοποιήθηκε σε σχέση με τις απαιτήσεις των σχετικών βιομηχανικών κωδίκων και προτύπων.

Διαβάστε ακόμα