Αυτά θα είναι τα μεγαλύτερα και πιο φιλικά για το περιβάλλον πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων!

Η εταιρεία Höegh Autoliners με έδρα τη Νορβηγία χρησιμοποίησε την ρήτρα που είχε υπογράψει, και η οποία της δίνει την επιλογή να κατασκευάσει τέσσερα επιπλέον πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων κατηγορίας Aurora, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό πλοίων στο πλαίσιο του προγράμματος νεότευκτων ναυπηγήσεων σε δώδεκα.

Τα πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων κλάσης Aurora της Höegh Autoliners, χωρητικότητας 9.100 αυτοκινήτων, θα είναι τα μεγαλύτερα και πιο φιλικά προς το περιβάλλον πλοία αυτού του τύπου στον κόσμο.

Θα είναι τα πρώτα πλοία τα οποία μεταφέρουν αμιγώς οχήματα (PCTC) που θα είναι κινούνται με αμμωνία και μεθανόλη.

Όλα τα πλοία της κατηγορίας αυτής θα κατασκευαστούν στα κινεζικά ναυπηγεία από την China Merchants Heavy Industry (Jiangsu) Co.

Η πρόσφατη παραγγελία περιλαμβάνει την επιλογή της μετατροπής, ενός ή περισσότερων από αυτά τα πλοία, ώστε να κινούνται με αμμωνία όταν αυτή η τεχνολογία γίνει διαθέσιμη.

Οι παραδόσεις προγραμματίζονται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2024 και θα συνεχιστούν με δύο επιπλέον παραδόσεις κάθε έξι μήνες.

Τον Μάιο, η εταιρεία ανακοίνωσε μια συμφωνία με τη North Ammonia για την προμήθεια, διανομή, παράδοση και κατανάλωση πράσινης αμμωνίας, ενός καυσίμου χωρίς άνθρακα που παράγεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Διαβάστε ακόμα