Μπλεγμένο σε τραγικό ναυάγιο στην Κίνα πλοίο της DryShips [βίντεο]

Catalina
Το ελληνόκτητο πλοίο που φέρεται να εγκατάλειψε αβοήθητους τους ναυτικούς του αλιευτικού με το οποίο συγκρούστηκε

Δύο ναυτικοί φέρεται να έχασαν τη ζωή τους, ενώ 17 εξακολουθούν να αγνοούνται μετά από σύγκρουση πλοίου της DryShips με αλιευτικό σκάφος στα ανοικτά των ακτών της Ningbo στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Μαΐου, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα αλιευτικό σκάφος Lu Rong Yu 58398 ξεκίνησε να γέρνει και βυθίστηκε μετά τη σύγκρουση, ενώ το ελληνικό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, το Catalina, το οποίο φαίνεται να απέπλευσε εγκαταλείποντας το σημαίο μετά το περιστατικό.

Εκείνη τη στιγμή, το χωρητικότητας 74.432 dwt και κατασκευής 2015 φορτηγό πλοίο έπλεε από το Lianyungang προς το Beilun της Κίνας.

Το με σημαία Μάλτα πλοίο βρίσκεται πλεόν αγκυροβολημένο στο Zhoushan, σύμφωνα με τα στοιχεία AIS, αφού διατάχθηκε να αλλάξει πορεία από τις κινεζικές αρχές.

Στα 20 μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου και του καπετάνιου, απαγορεύθηκε ο απόπλους και ανακρίνονται από τις λιμενικές αρχές στην επαρχία Ningbo, σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο της Κίνας.

Οι αρχές της Κίνας ξεκίνησαν μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τα αγνοούμενα μέλη του πληρώματος με τη συμμετοχή έξι σκαφών, η οποία όμως παρεμποδίζεται από την κακοκαιρία στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα