ΥΝΑ: Αιφνιδιαστικές μετακινήσεις υπαλλήλων

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στο πολιτικό προσωπικό του ΥΝΑ οι αιφνιδιαστικές μετακινήσεις, που έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής 31/5.

Το θέμα έφερε στην επιφάνει ο Σύλλογος Πολιτικών Υπαλλήλων προαναγγέλλοντας δυναμικές κινητοποιήσεις και αναφέροντας σε ανακοίνωσή του τα εξής:

Το απόγευμα της Παρασκευής 31/5/2013 ένα ακόμη κακόγουστο σενάριο εξελίχθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΥΝΑ) με πρωταγωνιστές τον Υπουργό, τους Γενικούς Γραμματείς και υπηρεσιακούς παράγοντες με την μετακίνηση του συνόλου σχεδόν των Διευθυντών του πολιτικού προσωπικού.

Χωρίς κανένα λόγο Διευθυντές οι οποίοι μόλις είχαν κλείσει ένα χρόνο στις διευθύνσεις τους μετακινήθηκαν με απόφαση του Υπουργού κ. Μουσουρούλη λίγο πριν καταρτιστεί ο νέος Οργανισμός του ΥΝΑ όπου θα μπορούσε στα πλαίσια ενός συνολικού προγραμματισμού του προσωπικού να γίνουν οι όποιες αλλαγές.

Ταυτόχρονα μετακινήθηκε και προσωπικό από τη Διεύθυνση Λιμενικής Πολιτικής το οποίο λόγω εμπειρίας και λόγω υποστελέχωσης της υπηρεσίας, εν όψει μάλιστα και της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα, είναι απαραίτητο και αναγκαίο για την λειτουργία της υπηρεσίας στη διαμόρφωση λιμενικής πολιτικής.

Οι αιφνίδιες αυτές μετακινήσεις όχι μόνο δεν θα λύσουν άμεσα τα ζητήματα λειτουργίας των υπηρεσιών αλλά θα τα καθυστερήσουν επιπλέον μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ενημέρωσης και παραλαβής.

Οι μετακινήσεις του συνόλου σχεδόν των προϊστάμενων των διευθύνσεων, η προωθούμενη ΚΥΑ για τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού και τα «ανεπίσημα» σχέδια Οργανισμών που κυκλοφορούν είναι ενταγμένα σε ένα ευρύτερο σχέδιο πολιτικής του Υπουργού προκειμένου να παρακάμψει από το «παράθυρο» τις διατάξεις του Ν.4150/13 αδειάζοντας με τον τρόπο αυτό και τους κυβερνητικούς εταίρους ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ οι οποίοι στήριξαν τις τροποποιήσεις του νομοσχεδίου στη Βουλή και έβαλαν φρένο στην επιλογή του για ένα στρατιωτικοποιημένο Υπουργείο.

Ο υπουργός όπως έχουμε καταγγείλει και στο παρελθόν, για την εξυπηρέτηση των συντεχνιών του ΥΝΑ, μέσα από τις οποίες περνούν πολιτικές των εφοπλιστών, επιχειρεί να συρρικνώσει τις αρμοδιότητες του πολιτικού προσωπικού και μέσα από το νέο Οργανισμό γεγονός το οποίο θα οδηγήσει σε διαθεσιμότητες – απολύσεις του προσωπικού, οι οποίες άλλωστε αποτελούν κυβερνητική πολιτική, ενταγμένη στην γενικότερη επιταγή της Τρόϊκας για την συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα.

Το ΔΣ του Συλλόγου στο πλαίσιο των αποφάσεων και του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης της 29/5/2013 θα προχωρήσει μπροστά αγωνιστικά και χωρίς συμβιβασμούς.

Ο κ. Μουσουρούλης πρέπει να καταλάβει ότι σύγχρονος διοικητικός φορέας της ναυτιλίας με Οργανόγραμμα του 1960 δεν γίνεται.

pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα