Μουσουρούλης: Η συνεργασία με την Κίνα δεν σχετίζεται με τα εργασιακά των ναυτικών

Καμία διάταξη του επικυρωμένου από τη Βουλή μνημονίου ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας δεν σχετίζεται με θέματα στελέχωσης πλοίων ή απολαβών και όρων εργασίας των ναυτικών, αλλά αφορά μόνο στη συνεργασία των δύο χωρών στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης προσωπικού των κρατικών διοικήσεων και εφαρμογής των διεθνών συμβάσεων για τις συνθήκες εργασίας.

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλη, Π. Λαφαζάνη και Θ. Δρίτσα και σε σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, που αιτείται την απόσυρση του σχετικού μνημονίου.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου αναφέρει ότι, σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ήδη προγραμματίσει εκπαίδευση στελεχών της Κινεζικής Κρατικής Διοίκησης (Maritime Safety Administration) τον Ιούνιο στον Πειραιά, καθώς επίσης και τη διενέργεια της διμερούς συνάντησης ΕΕ- Κίνας για την παρακολούθηση της εφαρμογής της Διμερούς Ναυτιλιακής Συμφωνίας EE- Κίνας, το φθινόπωρο του 2013.

Σημειώνεται ότι το μνημόνιο έχει επικυρωθεί από τη Βουλή, ενώ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της, έχει κάνει λόγο για πλήρη υποβάθμιση των Ελλήνων ναυτεργατών στους όρους εργασίας και αμοιβής και εξίσωσης τους στα επίπεδα των Κινέζων ναυτεργατών.

dealnews.gr

Διαβάστε ακόμα