Με ένα πλοίο μένει η γραμμή Πειραιά-Χίος-Μυτιλήνη(;)

Με ένα πλοίο μένει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του chiostv.gr η γραμμή Πειραιά-Χίο-Μυτιλήνη.

Εδώ και καιρό υπήρχαν πληροφορίες για την συγκεκριμένη απόφαση και από ότι φαίνεται γίνεται και πράξη. Η γραμμή φαίνεται να μένει μόνο το πλοίο ΑΡΙΑΔΝΗ της Hellenic SeaWays το όποιο θα αντικαταστήσει το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ για 5 μήνες. Το Blue Star Patmos στις 20.10.2013 αναμένεται να κάνει το τελευταίο δρομολόγιο του και μετά θα προχωρήσει στην 2μηνη ακινησία του ,με την εταιρία μέχρι αυτήν την ώρα να μην προχωρά σε αντικατάσταση του πλοίου στην γραμμή. Έτσι το πλοίο θα επιστρέψει παραμονές των εορτών των Χριστουγέννων και πάλι στην γραμμή.

Αποτέλεσμα όλων αυτών και εφόσον το σχετικό ρεπορτάζ επιβεβαιωθεί και επίσημα μία από τις ποιο κερδοφόρες γραμμές του Αιγαίου να μένει μόνο ένα πλοίο , που πρακτικά σημαίνει επικοινωνία με τον Πειραιά 3 φορές την εβδομάδα ή 4 εάν η HSW προχωρήσει στην πρόσθεση ακόμα ενός δρομολόγιου. Τα σενάρια που υπάρχουν στις ναυτιλιακές συζητήσεις είναι αρκετές. Κάποιοι ναυτιλιακοί κύκλοι αναφέρουν ότι πιθανά η Blue Star ferries να αντικαταστήσει το ΠΑΤΜΟΣ με το αδελφό του πλοίο ΔΗΛΟΣ για όσο χρειαστεί. Άλλες πήγες αναφέρουν ότι η εταιρία ‘’εγκαταλείπει’’ για δύο μήνες την γραμμή. Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο η ΝΕΛ βλέποντας την κίνηση αυτή να επιστρέψει στην γραμμή που την ανέδειξε με πλοίο. Οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες είναι ραγδαίες και μέχρι το τέλος της εβδομάδας φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο στην υπόθεση αυτή.

chiostv.gr

Διαβάστε ακόμα

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου, για περιστατικό κινδυνεύοντος ιστιοφόρου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του λιμένα Οινουσσών, με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων.

Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης άμεσα απέπλευσαν στο σημείο πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το θαλάσσιο ταξί «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν. Χίου 812 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ «ΜΙΧΑΛΗΣ Σ.» Ν. Χίου 259.

Στη συνέχεια το Α/Κ «ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΣ» Λ.Χ. 935 που έπλεε βορειοδυτικά του λιμένα Οινουσσών εντόπισε τοΙ/Φ «TUTKUM-2» σημαίας Τουρκίαςστη θαλάσσια περιοχή πλησίον της παραλίας «ΜΠΙΛΑΛΙ».

Στο σημείο έσπευσαν το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» όπου διαπίστωσαν ότι το «TUTKUM-2» βρισκόταν ημιβυθισμένο πλησίον της αμμώδους ακτής σε βάθος δύο (02) μέτρων περίπου, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Κατά δήλωση του 56χρονου αλλοδαπού Κυβερνήτη, λόγω πρόσκρουσης του Ι/Φ σε ύφαλο στην περιοχή «ΑΠΗΓΑΝΟΣ» προκλήθηκε εισροή υδάτων η οποία διαπιστώθηκε ενώ συνέχισε τον πλου του προς τα νότια.

Οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες επιβιβάστηκαν στο πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου. Στη συνέχεια το Ι/Φ βυθίστηκε και ο Κυβερνήτης του παρέμεινε ως επιβαίνων στο Ρ/Κ «ΜΙΧΑΛΗΣ Σ» Ν. Χίου 259 προκειμένου καταρτιστεί το σχέδιο ανέλκυσής του.

Από το πλήρωμα ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο είχε καταπλεύσει στην περιοχή διαπιστώθηκε μικρής εκτάσεως αυτοδιαλυόμενη ρύπανση και για προληπτικούς λόγους τοποθετήθηκε απορροφητικό φράγμα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Διαβάστε ακόμα