Τουρκία: Aπειλεί να “μπλοκάρει” την τιτλοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Κύπρου

Συνέβη και αυτό: Οι εισβολείς να απειλούν με … μπλοκάρισμα της τιτλοποίησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Κύπρου, χωρίς βέβαια να εξηγούν πως θα το επιτύχουν αυτό από την στιγμή που ήδη το Ισραήλ έχει εμπλακεί ενεργά στην εκμετάλλευσή του και η Ρωσία είναι έτοιμη να απλώσει το στόλο της επάνω στην κυπριακή ΑΟΖ.

Έτσι λοιπόν η Άγκυρα, παίζοντας το παιχνίδι της Γερμανίας και του Eurogroup και με εκκωφαντική την απουσία της Αθήνας από την υπεράσπιση της Κύπρου (αλλά με εντυπωσιακή παρουσία στην υπονόμευσή της όπως το 1974…), απειλεί να … ‘”μπλοκάρει” την τιτλοποίηση δηλαδή των προπώληση των δικαιωμάτων εξόρυξης αναφέρει το πρακτορείο Reuters που επικαλείται αξιωματούχο της Τουρκίας.

«Η αξιοποίηση των κοιτασμάτων αποκλειστικά από την Κύπρο («Νότια Κύπρο» στο πρωτότυπο) δεν θα γίνει αποδεκτή» φέρεται να δήλωσε Τούρκος πολιτικός στο διεθνές πρακτορείο, αλλά δεν μας λέει πως θα την εμποδίσουν: Με … πόλεμο; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Η δήλωση έρχεται σε μία στιγμή που η τιτλοποίηση είναι από τα βασικά στοιχεία του πακέτου εσωτερικού δανεισμού που θα συζητηθεί στο Eurogroup των 20.00, αφού πλέον όλοι οι Κύπριοι αγωνίζονται να μην τους αρπάξει η Γερμανία για ένα κομμάτι ψωμί τα κοιτάσματα αξίας 600 δισ. δολαρίων, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κρήτης Α.Φώσκολος.

defencenet.gr

Διαβάστε ακόμα