Έλληνας εφοπλιστής κρατείται στις ΗΠΑ

Σε εφιάλτη έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα η -πάλαι ποτέ- «ονειρεμένη» ζωή του γνωστού Έλληνα εφοπλιστή Λουκά Κτιστάκη, καθώς ο επιφανής επιχειρηματίας τέθηκε υπό κράτηση λόγω ψευδών φορολογικών δηλώσεων που είχε καταθέσει όταν δραστηριοποιούνταν στις ΗΠΑ.

Η υπόθεση που φέρνει στο φως το zougla.gr είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αφού αποδεικνύεται ότι, σε μερικά κράτη του κόσμου, οι νόμοι ισχύουν για όλους, ανεξαρτήτως της οικονομικής επιφάνειας που διαθέτουν.

Στο επίκεντρο του σημερινού ρεπορτάζ βρίσκεται ο Λουκάς Κτιστάκης. Ο Χιώτης εφοπλιστής συνελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο στη Γερμανία, μετήχθη στην Αμερική και οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου προκειμένου να λογοδοτήσει για ψευδείς φορολογικές δηλώσεις. Ο επιχειρηματίας ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, ωστόσο η παράκλησή του δεν εισακούστηκε και η δίκη του προσδιορίστηκε για τις 4 Νοεμβρίου.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Το ένταλμα σύλληψης

Η ιστορία εκτείνεται χρονικά από τον Ιανουάριο του 2003…

Ο εισαγγελέας Jim Letten και ο ειδικός πράκτορας, υπεύθυνος της Υπηρεσίας Εσωτερικού Εισοδήματος, ανακοινώνουν ότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή, ο εφοπλιστής Λουκάς Κτιστάκης και η σύζυγός του κατηγορούνται ότι συνωμότησαν προκειμένου να εξαπατήσουν την Υπηρεσία Εσωτερικού Εισοδήματος, υποβάλλοντας ψευδείς δηλώσεις για τα έτη 1995, 1996 και 1997.

Διαβάστε περισσότερα στο zougla.gr

Διαβάστε ακόμα