Στους πέντε οι νεκροί από το τραγικό ναυάγιο στη Βόρεια Θάλασσα [βίντεο]

Το πτώμα ενός ακόμη ναυτικού, μέλους του πληρώματος στο πλοίο Baltic Ace, το οποίο βυθίστηκε στα ανοικτά της Ολλανδίας στη Βόρεια Θάλασσα, εντόπισαν δυνάμεις της Ακτοφυλακής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους πέντε.

Σύμφωνα με το Reuters, έξι ακόμα ναυτικοί αγνοούνται από το 24μελες πλήρωμα του πλοίου που είχε προορισμό τη Φινλανδία και μετέφερε περίπου 1.400 αυτοκίνητα, όταν -κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- συγκρούστηκε με το Corvus J., σημαίας Κύπρου,50 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Ρότερνταμ με αποτέλεσμα να βυθιστεί εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής.

Εκπρόσωπος της ολλανδικής Ακτοφυλακής εξήγησε πως «οι ελπίδες για τον εντοπισμό ζωντανών ναυαγών είναι ελάχιστες». Συνολικά 13 ναυτικοί απομακρύνθηκαν με ασφάλεια αργά το βράδυ της Τετάρτης από την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, περίπου 100 χλμ. από το λιμάνι του Ρότερνταμ.

Να πούμε οτι το τραγικό συμβάν, σύμφωνα με πληροφορίες, οφείλεται μάλλον σε ανθρώπινο λάθος

Η Stamco Ship Management Co. Ltd, με έδρα τον Πειραιά, ανακοίνωσε ότι διαχειρίζεται το πλοίο, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Ray Car Carriers, με έδρα το νησί Μαν.

Στο μεταξύ, η ολλανδική αστυνομία έχει επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα για να ενημερωθεί αν μπορεί να ερευνήσει τη βύθιση του Baltic Ace, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι έχει δικαιοδοσία αφού το πλοίο βυθίστηκε εκτός των χωρικών υδάτων της Ολλανδίας.

Οι επιχειρήσεις αναζήτησης δυσχεραίνονται από τους ισχυρούς ανέμους και το χιόνι που περιορίζει την ορατότητα.

«Η πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες είναι μικρή εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά εξακολουθούμε να ελπίζουμε», δήλωσε ένας αξιωματούχος της ακτοφυλακής.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player ΠΗΓΗ

Διαβάστε ακόμα