Δελτίο Τύπου-απάντηση της ΠΕΜΕΝ για την Ναυτική Εκπαίδευση

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού αναφερόμενη σε κάποια δημοδιεύματα των ΜΜΕ.

Διαβάστε το δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

”Μετά από δημοσιεύματα στα ΜΜΕ που επικαλούνται τα προβλήματα στην Ναυτική Εκπαίδευση, τις δηλώσεις μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) για την απορρόφηση των σπουδαστών στα εκπαιδευτικά ταξίδια και για την συνέχιση των σπουδών του, η ΠΕΜΕΝ δηλώνει ότι έχει αναπτύξει πολύμορφη δράση προς όλες τις κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των σπουδαστών στις ΑΕΝ και στο ΚΕΣΕΝ.

Εγγράφως και δημόσια έχουμε διατυπώσει τις θέσεις μας και δεν εξουσιοδοτούμε κανένα να μας εκπροσωπεί μέσο διαρροών.

Όποιος μπορεί να αναλάβει την ευθύνη των θέσεων που προωθεί για τα συμφέροντα του κλάδου που εκπροσωπεί ας το κάνει δημόσια, όπως και η ΠΕΜΕΝ.

Η ΠΕΜΕΝ μαζί με σπουδαστές των ΑΕΝ έχει αναδείξει το οξυμμένο πρόβλημα των εκπαιδευτικών ταξιδιών απαιτώντας κανένας σπουδαστής να μην αποκλειστεί από την συνέχιση των σπουδών και να μην διαγραφεί. Σύμφωνα με στοιχεία του ΥΝΑ, 376 σπουδαστές δεν έχουν πραγματοποιήσει τα εκπαιδευτικά τους ταξίδια, με κίνδυνο την συνέχιση των σπουδών τους.

Είμαστε και παραμένουμε σταθερά αντίθετοι στην επιδότηση των εφοπλιστών από χρήματα του Ελληνικού λαού, εφαρμογή της ΣΣΕ και ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευόμενους με πλήρη δικαιώματα. Πολύ δε περισσότερο η αναφορά που γίνεται για τα κατώτερα πληρώματα, τα σωματεία που τους εκπροσωπούν, ούτε ρωτήθηκαν, ούτε εκπροσωπήθηκαν στις διαδοχικές συναντήσεις που έγιναν.

Αυτά που αναφέρονται για τα κατώτερα πληρώματα από διαρροές μελών του ΣΕΕΝ απηχούν τους στόχους και τις επιδιώξεις του ΣΕΕΝ σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.”


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Διαβάστε ακόμα