Άγνωστος ιός χτυπάει επιβάτες και πληρώματα κρουαζιέρας

Άγνωστος ιός «χτυπάει» επιβάτες και πληρώματα «πλωτών παλατιών» μετατρέποντας τις περίφημες κρουαζιέρες της χλιδής σε μαρτυρικές εμπειρίες μέσα σε… τουαλέτες.

Ήδη, από τις υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ έχουν καταγραφεί δύο εκτεταμένα κρούσματα σε ισάριθμα κρουαζιερόπλοια με πιο πρόσφατο αυτό στο περίφημο κρουαζιερόπλοιο «Queen Mary 2».

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων Υγείας την Παρασκευή 194 επιβάτες και 11 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου προσβλήθηκαν από μια άγνωστη μέχρι στιγμής ασθένεια, η οποία προκαλεί στομαχικές και εντερικές διαταραχές.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, 189 επιβάτες και 31 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Emerald Princess προσβλήθηκαν από την ίδια ασθένεια.

Όπως εικάζουν οι ειδικοί, τα συμπτώματα έχουν προκληθεί από ένα μεταδοτικό μικροοργανισμό, ο οποίος μπορεί να μεταφερθεί είτε μέσω της τροφής ή του νερού είτε με το άγγιγμα μολυσμένων από τον ιό επιφανειών, ανακοίνωσε το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών και Πρόληψης.

Ο ιός προκαλεί φλεγμονή στο στομάχι ή το έντερο –οξεία γαστρεντερίτιδα- με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αντιμετωπίζουν έντονους πόνους στο στομάχι, ναυτία και διάρροια.

Από τους 194 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που προσβλήθηκαν από τον ιό μόνο οι 12 έχουν ήδη αναρρώσει.

pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα