Δεξαμενόπλοιο δέχτηκε επίθεση με πύραυλο με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά!

Οι αντάρτες Χούτι επιτέθηκαν και πάλι σε εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά θάλασσα, αυτή την φορά στο νορβηγικό δεξαμενόπλοιο STRINDA στην περιοχή του στενού Bab al-Mandab στις 11 Δεκεμβρίου περίπου 2030 UTC, περίπου 14 ναυτικά μίλια δυτικά του λιμανιού Al Mukha της Υεμένης.

Οι αντάρτες αρχικά διέταξαν το πλοίο να πλεύσει στα ύδατα της Υεμένης και αργότερα αφού άλλαξε πορεία και προσπάθησε να κατευθυνθεί πιο δυτικά μακριά από την ακτή της Υεμένης, οι αντάρτες εκτόξευσαν έναν πύραυλο. Το πλοίο σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το UKMTO και τις αραβικές πηγές, υπέστη ζημιές και ξέσπασε πυρκαγιά.

Το AIS του Tanker είναι απενεργοποιημένο από της 11 Δεκεμβρίου περίπου 2200 UTC.

Σύμφωνα με προηγούμενα αρχεία του AIS, το πλοίο είχε αναχωρήσει από την Σιγκαπούρη και βρισκόταν εν πλω με προορισμό την Ιταλία.

Οι Χούτι προειδοποίησαν ότι θα επιτεθούν σε πλοία ισραηλινών συμφερόντων ή σε πλοία που πλέουν προς ή από το Ισραήλ, οπότε το ερώτημα είναι γιατί αποφάσισαν να επιτεθούν σε αυτό.

Πιθανότατα, δεν τους ενδιαφέρει να ελέγξουν διεξοδικά τις λεπτομέρειες των πλοίων και αποφάσισαν να επιτεθούν σε ότι βρήκαν μπροστά τους.

Το πλήρωμα του πλοίου σύμφωνα με πληροφορίες είναι ασφαλές, και όλοι ελπίζουν να είναι έτσι.

Όπως βλέπουμε, οι αντάρτες είναι απρόβλεπτοι με αυτά τα τυφλά χτυπήματα, συνεχίζοντας να προκαλείται παγκόσμια ανησυχία για την παγκόσμια εμπορική ναυτιλία.

Διαβάστε ακόμα