Δεξαμενόπλοιο διέσωσε άνθρωπο από ένα σχεδόν κατεστραμμένο ιστιοπλοϊκό εν μέσω της καταιγίδα του Βόρειου Ατλαντικού!

Την περασμένη εβδομάδα, ένα εμπορικό πλοίο έσωσε έναν τον κυβερνήτη ενός ιστιοπλοϊκού που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας στα ανοιχτά της Κορνουάλης.

Ήταν από τους πρώτους που επηρεάστηκαν από την καταιγίδα Ciaran, η οποία έφερε ακραίους ανέμους στον Βόρειο Ατλαντικό, τον Βισκαϊκό Κόλπο και τη Μάγχη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Την Πέμπτη, ένας άνθρωπος που επέβαινε σε ιστιοπλοϊκό σκάφος με σημαία Νορβηγίας εξέδωσε σήμα κινδύνου και ενώ βρισκόταν περίπου 700 μίλια μακριά από την ακτή της Κορνουάλης. Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία είχε επιφορτίστηκε την διάσωση του, καθώς τα αεροσκάφη έρευνας και διάσωσης σταθερών πτερύγων έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια από τα ελικόπτερα παράκτιας διάσωσης.

Το αεροπλάνο FA50 Falcon ταου γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού που πραγματοποιούσε θαλάσσια περιπολία βρήκε πρώτο το σχεδόν κατεστραμμένο ιστιοφόρο και επιβεβαίωσε ότι ο κυβερνήτης του ήταν ακόμα ζωντανός. Τα ξημερώματα της 3ης Νοεμβρίου, ένα αεροπλάνο έρευνας Atlas A400 της RAF απογειώθηκε για να αναλάβει την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ακολουθούμενο από ένα μεγαλύτερο αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας P-8 Poseidon.

Το δεξαμενόπλοιο Green Azure, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ιστιοπλοϊκού για βοήθεια και παρέκκλινε της πορείας του για να κατευθυνθεί στο σημείο. Ενώ βρισκόταν σε εν πλω, το αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας P-8 Poseidon παρέμεινε κοντά στο σκάφος για να παρακολουθήσει την κατάσταση και να καθοδηγήσει το πλοίο.

Το Poseidon μπορεί να μεταφέρει ένα πακέτο έρευνας και διάσωσης για να βοηθήσει στην επιβίωση ναυαγού και αν ο κυβερνήτης του ιστιοπλοϊκού είχε αναγκαστεί να το εγκαταλείψει πηδώντας στη θάλασσα, τότε θα είχε ριφθεί στη θάλασσα. Τελικά αυτό δεν αποδείχθηκε απαραίτητο και το πλήρωμα του Green Azure διέσωσε με επιτυχία τον άνθρωπο.

Διαβάστε ακόμα