Δεξαμενόπλοιο έχασε την προπέλα του κατά την διάρκεια των ελέγχων πριν την άφιξη (Βίντεο)

Ένα δεξαμενόπλοιο LPG έχασε την προπέλα του και μεταφέρθηκε ρυμουλκούμενο σε ασφαλές αγκυροβόλιο στην Αυστραλία, με τις αρχές να παρακολουθούν στενά την κατάσταση, αναφέροντας όμως ότι ούτε το πλήρωμα ούτε το περιβάλλον διατρέχουν κάποιο κίνδυνο.

Το πλοίο έχει γίνει τοπικό τουριστικό αξιοθέατο.

Η περιπέτεια για το πλήρωμα και το πλοίο ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα όταν το Bougainville (4.700 dwt) ανέφερε ότι έχασε την προπέλα του και δεν ήταν σε θέση να κινηθεί με ιδία μέσα. Το πλοίο μήκους 100 μέτρων είναι φορτωμένο με υγροποιημένο υγραερίου, και είχε αποπλεύσει από το Βανουάτου.
Η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτιλιακής Ασφάλειας (AMSA) είπε στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Phillip Island & San Remo Advertiser ότι το πλοίο κατασκευής το 2014 υπό σημαία Παναμά έχασε την προπέλα του όταν διεξήγαγε τους απαραίτητους ελεχγους πριν την άφιξη του στο λιμάνι.

Η AMSA έστειλε ένα σκάφος για να συνδράμει στην επιχείρηση διάσωσης του δεξαμενόπλοιου μεταφοράς υγροποιημένου υγραερίου που εκείνη τη στιγμή ήταν ακυβέρνητο και παρασύρονταν σε απόσταση μόλις λίγων μιλίων από το Seal Rocks. Αρχικά ρυμούλκησαν το πλοίο σε ένα ασφαλές αγκυροβόλιο κοντά στο Flinders όπου περιμένοντας την βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Το Bougainville αργότερα στα μέσα της εβδομάδας ρυμουλκήθηκε φτάνοντας στο πιο προστατευμένο αγκυροβόλιο στο Cowes νότια της Μελβούρνης. Η AMSA αναφέρει ότι δύτες στάλθηκαν και επιβεβαίωσαν ότι το πλοίο είχε όντως χάσει την προπέλα του, λέγοντας στην εφημερίδα ότι οι επισκευές θα είναι εκτεταμένες καθώς θα πρέπει να βγάλουν τον άξονα. Η διαχειρίστρια και πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου αναζητούν αυτή τη στιγμή ένα ναυπηγείο που έχει την δυνατότητα να αναλάβει τις επισκευές.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε στην Ιαπωνία και ανήκει στην Hiyoshi Shipping Co. Και είναι ναυλωμένο στην Geogas. Οι αναφορές λένε ότι είναι φορτωμένο με υγραέριο. Το πλοίο είναι ένα από τα πολλά πλοία τέτοιου τύπου που χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και των νησιών του Ειρηνικού.

Διαβάστε ακόμα