Δελτίο Τύπου του ΠΑΣΕΝΤ σχετικά με την ληστεία που έγινε στα γραφεία της ANEK LINES

Ο ΠΑΣΕΝΤ με αφορμή τη ληστεία που έγινε στα γραφεία της εταιρείας ΑΝΕΚ LINES στην οδό Ακτή Κονδύλη στο Πειραιά, επαναφέρει στο κλάδο και κάνει γνωστό προς όλους τους συναδέλφους, το θέμα που έχει πολλάκις τεθεί από πλευράς μας και στο παρελθόν με προηγούμενη παρέμβασή μας: Οι συνάδελφοι που εργάζονται στο λιμάνι κόβοντας εισιτήρια, υποχρεώνονται καθημερινά να μεταφέρουν προς τα κεντρικά γραφεία μικρά ή μεγάλα χρηματικά ποσά στη λήξη της βάρδιας τους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε διαρκή και άμεσο κίνδυνο στη διαδρομή, να βρεθούν στόχος ένοπλων ληστών.

Οι 3 συνάδελφοι προχθές δέθηκαν και απειλήθηκαν από τους ληστές για να παραδώσουν τις εισπράξεις. Παλαιότερα άλλος συνάδελφος στο κλάδο είχε πυροβοληθεί 3 φορές από τους ληστές, παρότι είχε μόλις παραδώσει τα χρήματα.

Συνάδελφοι, δεν μπορεί να πηγαίνουμε για το μεροκάματο και να μην ξέρουμε κάθε βράδυ αν θα γυρίσουμε στην οικογένεια μας. Είναι απαράδεκτη αυτή η τακτική και πρακτική που ακολουθείται και δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των συναδέλφων κι οφείλουν να αναζητήσουν τις κατάλληλες λύσεις ΑΜΕΣΑ.

Προειδοποιούμε ότι το ΠΑΣΕΝΤ δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο αυτή τη κατάσταση και θα προβούμε σε όλες τις ανάλογες ενέργειες να προστατέψουμε τους συναδέλφους μας.

Για το Δ.Σ.

     Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας

Θάνος Βασιλόπουλος        Νίκος Τσάκωνας

Διαβάστε ακόμα