Δεμένα τα πλοία αύριο στα λιμάνια

demena_ta_ploia_

Δεμένα θα είναι αύριο τα πλοία στα λιμάνια, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η Ομοσπονδία των ναυτικών αναφέρει ότι η ανεργία στις τάξεις των ναυτικών έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη και αυξάνεται σε καθημερινή βάση, ενώ υπογραμμίζει ότι συνεχίζεται για έξι και πλέον μήνες η κοινωνική μάστιγα της απλήρωτης εργασίας στα πλοία της ακτοπλοΐας.

Στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση της 1η Μαΐου συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια. Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της, ζητεί από την κυβέρνηση «να σταματήσει το ξεπούλημα των λιμανιών» και καλεί όλους τους εργαζόμενους στα λιμάνια να συμμετάσχουν δυναμικά στις αυριανές αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Επίσης, η Ένωση Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών του ΟΛΠ αναφέρει ότι οι λιμενεργάτες θα αγωνιστούν και θα υπερασπιστούν να παραμείνει ο ΟΛΠ, υπό δημόσιο έλεγχο, προκειμένου για να συνεχίσει να προσφέρει στον λαό και να επιτελεί τον κοινωνικό του ρόλο.

Οι υπάλληλοι των λιμανιών θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί στην Αθήνα, ενώ οι λιμενεργάτες στις 10:30 το πρωί σε ανάλογη συγκέντρωση στο Πασιλιμάνι στον Πειραιά.

Αντιδρούν ΣΥΡΙΖΑ και Β.Μιχαλολιάκος στην πώληση του λιμανιού

«Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από έξι συνολικά μονοπωλιακούς ομίλους για την αγορά του λιμανιού του Πειραιά δεν μας ξαφνιάζει. Η πώληση εξασφαλίζει σίγουρα κέρδη για τις εταιρίες και αποφέρει ανύπαρκτα οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία αφού ακόμα και το τίμημα που προσφέρεται θα κατευθυνθεί στους ξένους πιστωτές» τονίζει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, σε συνάντηση που είχε χθες με εργαζόμενους του ΟΛΠ, τάχθηκε για άλλη μία φορά κατά της πώλησης του λιμανιού, ενώ ζήτησε οι μετοχές της Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς να περιέλθουν στον δήμο με δέσμευση να μην πωληθούν.

«Θέση μας είναι όχι μόνο να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας αλλά να δημιουργηθούν και νέες γύρω από τη ναυτιλία και τον τουρισμό» τόνισε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.

defencenet.gr

Διαβάστε ακόμα