Δεξαμενόπλοιο πραγματοποίησε 2 επιτυχημένες διασώσεις στη σειρά στη Μεσόγειο

Ένα δεξαμενόπλοιο της Teekay πραγματοποίησε δύο διασώσεις μεταναστών στη Μεσόγειο και στη συνέχεια μετέβη σε ιταλικό λιμάνι, κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται να ακολουθήσουν τα σκάφη διάσωσης των ΜΚΟ.

Πιο συγκεκριμένα, στις 8 Μαΐου, το δεξαμενόπλοιο Copper Spirit βρισκόταν σε εν πλω με προορισμό την Ιταλία. Το πλοίο έλαβε οδηγίες από το ιταλικό MRCC να παρεκκλίνει της πορείας του και να βοηθήσει ένα σκάφος που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το Copper Spirit έφτασε στο σημείο τις βράδυνες ώρες και κατάφερε να διασώσει και τα 35 άτομα που επέβαιναν στο σκάφος.

Εκείνη την στιγμή, Copper Spirit έλαβε νέες οδηγίες να κατευθυνθεί βόρεια και να διασώσει ένα δεύτερο σκάφος που βρισκόταν σε κίνδυνο. Όταν ολοκλήρωσε και την δεύτερη επιχείρηση διάσωσης κατευθύνθηκε προς τα βόρεια με προορισμό την Κατάνια έχοντας 107 επιζώντες στο πλοίο. Έφτασε λίγα μίλια μακριά από το λιμάνι στις 9 Μαΐου και αναχώρησε κιλό αργότερα με προορισμό τον τερματικό σταθμό στο Milazzo.

«Αν και είναι μέρος του διεθνούς δικαίου, η διάσωση ζωών στη θάλασσα είναι επίσης μια ηθική υποχρέωση όλων των ναυτικών σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Teekay. «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που συμβάλαμε στην διάσωση των 107 ατόμων. Άλλωστε, είναι καθήκον μας».

Διαβάστε ακόμα